skip to Main Content

MarketStuff.nl

Tweedehands spullen kopen en verkopen is natuurlijk super goed voor het milieu en de portemonnee. Sinds een paar maanden kan je hiervoor terecht op marketstuff.nl. Hoe werkt deze site precies? En wat zijn de voordelen ten opzichte van grote concurrent marktplaats.nl?
Voor oprichter Jean-Luc Tuinstra (28) begon het allemaal als een studieproject. In het kader van zijn master Entrepreneurship aan de universiteit van Maastricht richtte hij samen met vier studiegenoten Eduboox.nl op, een website waar studenten oude studieboeken konden kopen en verkopen. De site bleek een succes en de positieve reacties stroomden binnen. Na het behalen van zijn diploma ging Jean-Luc in zijn eentje verder met de site: ‘er zat te veel potentie in om ermee te stoppen.’

Hij kwam er al snel achter dat er naast studieboeken ook vraag was naar andere producten. Het idee om de site uit te breiden met allerlei dingen die studenten nodig hebben, ontstond al gauw. Bovendien verbaasde Jean-Luc zich over de hoeveelheid spullen die weggegooid werd door studenten: ‘Vooral internationale studenten die hier kort studeren, kopen alles nieuw. Wanneer ze weer weggaan zien ze geen mogelijkheid om de spullen makkelijk door te verkopen, waardoor veel prima spul bij de stort eindigt.’  Mede om deze verspilling tegen te gaan, ging op 2 april 2012 de uitgebreide versie van Eduboox.nl online: MarketStuff.nlwas een feit.

 

Inmiddels trekt Marketstuff.nl zo’n 1000 bezoekers per dag. Studenten kunnen er terecht voor alles wat hun hartje begeert: boeken, meubels, elektronica en zelfs rolschaatsen voor 0,01 euro zijn te vinden op de website.

 

De grote vraag luidt natuurlijk: is een website met tweedehands spullen speciaal voor studenten nodig? Jean-Luc weet wel zeker van wel: ‘Markplaats is uiteraard een hele grote website en je kan er van alles en nog wat vinden, maar dat is precies ook het probleem. Er is helemaal geen segmentatie, geen doelgroep. Juist doordat wij ons zo toespitsen op studenten, werkt onze site goed. Studenten kunnen bij ons voor alles terecht. Je zoekt een kamer, je moet je kamer inrichten, je moet van je kamer naar de uni fietsen, daar heb je weer studieboeken nodig en ga zo maar door. Op MarketStuff.nl is alles in één keer te vinden.’

Hmm, maar dat is op markplaats.nl toch ook het geval? Groot voordeel van MarketStuff.nl is in ieder geval dat de advertenties in het Nederlands én in het Engels verschijnen. Ideaal voor internationale studenten dus. Jean-Luc: ‘ de advertenties worden niet alleen vertaald, maar als een student iets op de site zet in het Nederlands, zorgt het systeem er ook voor dat het zowel in het Nederlands als in het Engels terug te vinden is. Dit houdt in dat als een internationale student goochelt op ‘microwave’ hij ook de Nederlandse advertenties op MarketStuff.nl met magnetrons vindt.’

Dus ben je student en wil je je spullen kwijt? Of ben je juist op zoek naar een studieboek, bank, bed, föhn of 38 stuks vrouwenkleding (ja, echt!) neem dan eens een kijkje op MarketStuff.nl!

 

 

 

Back To Top