skip to Main Content

Stap met studiegenoten onder de douche

Samen douchen, eten bij kaarslicht en daarmee een positief effect hebben op de wereld. Op 1 oktober 2012 start de online competitie ‘Het Duurzaamste Studentenhuis’. De meest duurzame studentenhuizen maken kans op geldprijzen tot €1.000,-.  

Tijdens de competitie – die loopt van 1 oktober tot 4 december – voeren deelnemende studentenhuizen vier duurzame acties uit. Samen onder de douche springen om water te besparen, samen koken of eten kopen bij de lokale boer zijn daar voorbeelden van. Bewijs van hun acties plaatsen de studenten op www.duurzaamstestudentenhuis.nl. Een jury en bezoekers van de website bepalen vervolgens samen welke studentenhuizen geldprijzen tot €1.000,- winnen. Huizen die verbonden zijn aan een studenten- of studievereniging strijden daarnaast mee voor verschillende verenigingsprijzen.

Dagelijkse keuzes
De competitie wil studenten laten zien dat zij met hun dagelijkse keuzes impact hebben op de wereld om hen heen. Zo maakt ‘Duurzaamste Studentenhuis’ zichtbaar hoe studenten direct energie kunnen besparen. Ook ontdekken deelnemers aan de competitie hoe duurzame keuzes impact kunnen hebben op mensen wereldwijd.

Partners
De campagne is een initiatief van Upact, met steun van Hivos, studentenorganisatie Morgen en de ASN Bank. Upact wil Nederlandse burgers inspireren om hun invloed aan te wenden om vrede te bevorderen. Hivos is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie. ASN Bank streeft naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst.

 

Back To Top