skip to Main Content

Studenten reiken duurzaamheidsmanifest uit aan hun bestuurders

Utrecht, 8 oktober 2012 – Op 10:10 reiken studenten hun manifest tot verduurzaming van het onderwijs uit aan de bestuurders van hun eigen hogescholen en universiteiten. Initiatiefnemer studentenorganisatie Morgen heeft op www.manifestvanmorgen.nl al ruim 2300 handtekeningen verzameld.

Het Manifest van Morgen is geschreven door studenten die vragen naar de integratie van duurzaamheid in het curriculum van hun opleiding. Op woensdag a.s., de Dag van de Duurzaamheid van stichting Urgenda, wordt het manifest overhandigd aan de besturen van hogescholen en universiteiten.

 

De overhandiging vindt plaats in het Academiegebouw in Utrecht. Als gasten zijn Jan Peter Balkenende (Partner Corporate Responsibility bij Ernst & Young), Herman Wijffels (hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering) en prof. dr. Bert van der Zwaan (rector magnificus Universiteit Utrecht) aanwezig. Onder leiding van Natasja van den Berg gaan zij met de zaal in debat over de implementatie van het manifest en de rol van het thema duurzaamheid in het hoger onderwijs.

 

Bij het evenement zijn de TU Delft, Universiteit van Leiden, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool NOVI, Hogeschool Leiden, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Zeeland en Hogeschool Leiden aanwezig. De voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam neemt het manifest tevens op 10 oktober lokaal in ontvangst.

 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de overhandiging aanwezig te zijn. Om 16.30 zijn de deuren van het Academiegebouw open, waar om 17.00 het programma start. De sprekers zullen kort aan het woord zijn en daarna is er ruimte voor een panel-discussie. De middag wordt rond 18.00 afgesloten met een borrel.  

 

Back To Top