skip to Main Content

Bestuurders gaan voluit aan de slag met duurzaamheidsmanifest van studenten

11 oktober 2012 – Gisteren, op de Dag van de Duurzaamheid, reikten studenten het Manifest van Morgen uit aan tien bestuurders van hogescholen en universiteiten in het Academiegebouw in Utrecht. 

Gasten Jan Peter Balkenende en Herman Wijffels spraken over het belang van duurzaam onderwijs voor de toekomst  en waren zeer lovend over het initiatief dat door studenten en studentenorganisatie Morgen is genomen om duurzaam hoger onderwijs op de kaart te zetten.

Het Manifest van Morgen is geschreven door studenten die meer duurzaamheid terug willen zien in hun onderwijs. In tien krachtige aanbevelingen richten zij zich tot hun bestuurders. In een zaal vol studenten nam de rector magnificus van Universiteit Utrecht, Bert van der Zwaan, het manifest namens de aanwezige hogescholen en universiteiten in ontvangst. Daarbij sprak hij uit dat bestuurders hiermee ‘voluit aan de slag gaan’. 

De aanwezige hogescholen en universiteiten hebben toegezegd dat zij met studentenorganisatie Morgen om de tafel willen. Daarnaast heeft Hogeschool Utrecht aangeboden om volgend jaar op de Dag van de Duurzaamheid een evenement te hosten waar zal worden gekeken hoe ver de huidige bestuurders zijn met de integratie van het manifest. 

Studenten gaan alles op alles zetten om te zorgen dat hun bestuurders de toezeggingen nakomen. Studentenorganisatie Morgen reikt in juli 2013 opnieuw de ‘Sustainabul’ uit, een ranking van universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. De naleving van het Manifest van Morgen zal hierin een grote rol spelen.

Back To Top