skip to Main Content

Je recept is je ticket naar Thailand

Overtuig een culinaire topjury met een fairtrade rijstgerecht en kook jezelf naar Azië.

Ben jij tussen 18 en 28 jaar oud? En wil je een reis naar Thailand winnen met jouw fairtrade rijstgerecht? Dat kan via de website www.fairminds.nl/rijst. Upload hier je beste rijstrecept en overtuig een culinaire jury van jouw kooktalent tijdens de finale van ‘Het beste rijstgerecht van Nederland’ gepresenteerd door chefkok Ramon Beuk. Fairminds vraagt met deze actie aandacht voor de eerlijke handel in rijst. Door mensen in ontwikkelingslanden een eerlijke kans te bieden op de internationale handelsmarkt, kunnen zij uitgroeien tot zelfvoorzienende ondernemers die voortaan onafhankelijk zij van hulp van buitenaf. 
 

Meedoen
Meedoen kan met elk recept, zolang er maar rijst in zit. Dus blijft het hele studentenhuis wakker omdat niemand jouw midnight nasi-snack wil missen? Smeekt je vriend je om elke zaterdag weer die hete maar o zo lekkere rode curry klaar te maken? Wat het ook is, upload jouw rijstrecept en deel met heel Nederland je beste, eerlijkste en culinair meest verantwoorde gerecht. Zorg er voor dat je recept voldoende likes ontvangt via social media kanalen als facebook en twitter. De 10 beste rijstrecepten die naar de finale gaan, worden op maandag 29 oktober door de jury bekendgemaakt. 

De finale
Op donderdag 1 november presenteert Ramon Beuk de finale tijdens de Fairtrade Week. Voor het oog van de jury bereiden de teams hun gerechten nu in levende lijve. De jury bestaat uit Masterchef jurylid Alain Caron, 24Kitchen tv-kok Prins van den Bergh en Masterchef winnares Estée Strooker. Deze 3 kritische fijnproevers  zwaaien de culinaire scepter  en beslissen welk team wint door ‘Het beste fairtrade rijstgerecht van Nederland’ te maken.

De prijs
De winnaars gaan samen met Fairminds 8 dagen naar Thailand. Daar worden onder meer rijstboeren bezocht die alles kunnen vertellen over fairtrade rijstproductie en mag het winnende team een handje helpen in de rijstvelden. Gedurende deze week verschijnt op de website van Fairminds een blag over deze avonturen.

Estée Strooker
De 20-jarige winnaar van het tv-programma Masterchef over haar relatie tot koken met fairtrade producten: ‘Voor mij is de achtergrond van producten heel belangrijk, dat pas ik ook toe in mijn restaurant. Als restaurateur kun je een goede bijdrage doen aan fairtrade door de mensen er bewust(er) van te maken. Je merkt dat men er ook steeds vaker naar vraagt. Daarom voeg ik in de recepten voor mijn restaurant waar mogelijk fairtrade ingrediënten toe.’

Doe mee! Meld je aan op www.fairminds.nl/rijst

Back To Top