skip to Main Content

De nieuwe hoofdredacteur van duurzamestudent.nl stelt zich voor: Peter Zeilstra!

Peter Zeilstra is het komende jaar hoofdredacteur van duurzamestudent.nl, hij stelt zich graag aan jullie voor.

Hallo,

Mijn naam is Peter Zeilstra, student Bedrijfskunde en Psychologie aan de Vrije Universiteit. Geboren in Alkmaar en, na een half jaar in de Verenigde Staten te hebben gewoond, in 2011 verhuisd naar Amsterdam.

Het komende jaar zal ik de rol van hoofdredacteur van Duurzame Student op me nemen en er samen met het redactieteam voor zorgen dat studerend Nederland verder bekend raakt met het concept van duurzaamheid. Omdat duurzaamheid voor mij ook nog een redelijk nieuwe concept is, ben ik in staat om een selectie te maken van artikelen die ook voor (nog) niet-hardcore duurzame studenten interessant zijn.

Zelf ben ik in het bijzonder erg geïnteresseerd in twee aspecten van duurzaamheid: energie en voeding. Het verduurzamen van onze energievoorziening is een ontzettend belangrijk element van duurzaamheid. Duurzamere vormen van energie worden steeds goedkoper en effectiever en zijn al geen oplossingen van de toekomst meer; we bezitten de technologie om onze energievoorziening vrijwel volledig duurzaam te maken. Ook voeding vind ik erg interessant; als het eten van ongezond voedsel zoveel slechte invloeden kan hebben op het menselijk lichaam, is het dan niet zo dat het eten van gezond voedsel een evenredig goed effect op het lichaam kan hebben? En is voeding die goed is voor het lichaam, in veel gevallen ook niet goed voor de aarde?

Over 5-10 jaar verwacht ik in het buitenland werkzaam te zijn, bij voorkeur in een grote stad in Azië of de Verenigde Staten. In een ultieme situatie ben ik voor mijn 30e in het bezit van een tropisch eiland en een huis met een grote hoeveelheid grond (beide voorzien van zonnepanelen voor lokale opwekking).

Ik kijk uit naar een interessant en leerzaam jaar bij Duurzame Student.

Peter Jan Zeilstra
Hoofdredacteur Duurzame Student  

Back To Top