skip to Main Content

Eten met… een vegetariër

Minder vlees eten is goed voor jezelf, de dieren en het milieu. Maar waar kies je voor? Helemaal geen vlees en vis meer? Af en toe een vleesvervanger? Of kan je de biefstukjes en de kroketten toch niet missen? In deze rubriek elke week een student aan het woord over zijn of haar vleesconsumptie. Deze week: vegetariër Daphne.


Daphne is 20 jaar en studeert pedagogiek in Utrecht. Sinds een aantal maanden eet ze geen vlees en vis meer. Daarnaast probeert ze ook zo min mogelijk melkproducten en eieren tot zich te nemen. Een best heftige beslissing. Waarom heeft Daphne voor dit eetpatroon gekozen? En hoe bevalt het haar? Daphne neemt ons mee naar de supermarkt, de biologische winkel en naar haar keuken, waar we een veganistische maaltijd maken. 

Dit artikel verscheen eerder op xtarier.wordpress.com

Back To Top