skip to Main Content

Duurzaamste Studentenhuis staat in Den Haag

De winnaar van de online competitie ‘Duurzaamste Studentenhuis‘ is Luc Stamkarstraat I (Den Haag). Gisteravond maakte de jury dit bekend bij de prijsuitreiking in Den Haag. Op de tweede en derde plaats eindigden Casa Bella Biet (Utrecht) en Team Brak (Nijmegen).

De afgelopen twee maanden streden studentenhuizen uit heel Nederland voor de titel  ‘Duurzaamste Studentenhuis’.  De studenten Fabian Kemps Verhagen, Sanne Nusselder, Alinta Geling en Lea van der Eems van het winnende huis organiseerden een werelddiner voor tientallen flatgenoten. Ook gaven ze een workshop aan medestudenten om zelf kruiden en groenten te verbouwen en organiseerden ze een ruilmiddag met flatgenoten om bijvoorbeeld kledingstukken een ‘tweede leven’ te geven.


Prijs
De studenten van Luc Stamkarstraat I kregen voor hun overwinning een bedrag van € 1.000,-. Ze willen het geld besteden aan een moestuin op het dak van hun nieuwe studentencomplex.

Partners
De online competitie was een initiatief van Upact, met steun van Hivos, OneWorld, Studenten voor Morgen en de ASN Bank. 

 

Back To Top