skip to Main Content

Tijd voor thermoskannen

In de winter zijn warme dranken extra welkom. Maar wegwerpbekers uit een automaat of van de Kiosk zijn onhandig én niet zo duurzaam. De oplossing? Koop een goede thermoskan!

Het is winter: tijd voor thermoskannen!
Het is koud op het station en je slaat je sjaal extra goed om je heen. Je hebt zin een lekkere beker thee of koffie, maar probeer die maar eens veilig de trein in te krijgen in de spits… Of misschien laat de trein weer eens zo lang op zich wachten dat je koffie of thee inmiddels koud is geworden? Je kent het wel: in de spaarzame tijd die je voor jezelf hebt in de trein wil je genieten van een lekkere warme drank, maar het komt er altijd op neer dat je de hele treinroute alleen maar in je plastic bekertje zit te blazen en dat je flesje water juist te koud is. Wat nu?

Duurzaam en goed voor de portemonnee
Een duurzame oplossing is de thermoskan. Daarmee hoef je niet telkens een bekertje – compleet met plastic dekseltje en plastic roerstaafje – in de afvalbak te gooien, maar het is ook nog eens beter voor de portemonnee. Een thermoskan bespaart je kilo’s afval per jaar en tientallen euro’s bij de kiosk op het station of het koffieapparaat buiten de collegezaal. Maar als je eenmaal een leuke thermoskan hebt aangeschaft, houdt niets je tegen om deze ook thuis te gebruiken. Tijdens een middag en/of avond zwoegen boven de boeken, is een warme drank tenslotte ook zeer welkom. En door meteen een halve liter thee ineens te zetten, bespaar je water en elektriciteit:  het lukt niemand om precies één mok thee af te wegen in de waterkoker, dus er wordt in dat geval altijd te veel water en elektriciteit gebruikt. Daarnaast is ook duidelijk dat elke student of hardwerkende young professional zo nu en dan slechts kan overleven wanneer hij/zij wordt aangesloten aan een infuus van koffie. Een thermoskan biedt dus ook in deze situatie uitkomst als het ideale hulpstuk. 

Trends in thermoskannenland

Na een korte inventarisatie van het aanbod in thermoskannen, blijkt dat er meer dan genoeg keuze is uit strakke designs, retro picknickvarianten, romantische printjes of grappige vormen. De thermoskan wordt bijna een mode-item of accessoire om je identiteit als ingeburgerde stedeling, romantische ziel of praktische persoonlijkheid mee te bevestigen. En voor de serieuzere uitstraling is er natuurlijk ook altijd nog de matgrijze, degelijke variant van de Hema, die garant staat voor jaren trouwe dienst. Hieronder volgende enkele voorbeelden van de meest interessante of opvallende modellen voor de winter van 2013!

http://www.zussenenco.nl/nieuwe_producten.html
Een romantische variant, bij Zussen & Co verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.

http://www.vanbrameda.nl/product/194/index.html
Een strak en tijdloos design in verschillende formaten.

http://www.buitengewoonzeist.nl/1-l-thermo-in-assorted-rose-rise-thermoskan.html#
Met deze prachtige thermoskan steel je zeker de show, of je nou in de bibliotheek zit te studeren of thuis met je vriendinnen op de bank zit. Welke kleur zou jij kiezen?

http://www.hetwebatelier.nl/Thermoskan-rood-met-witte-stippen
Het standaardmodel, uitgedost met rood en witte stippen, is werkelijk om op te vreten.


http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002&categoryId=56802&productId=106720
Of kies je liever voor praktisch, met een bekertje en een handvat om de thermosfles goed te kunnen vasthouden in een rijdende trein?

 

Back To Top