skip to Main Content

Werkstudent voedselverspilling

In het programma Duurzaam Eten van het Voedingscentrum ligt de nadruk op het informeren van consumenten over duurzaam eten. Minder verspillen van voedsel is hier een belangrijk onderdeel van. Door het aanbieden van informatie en praktische handvatten stellen wij de consument in staat om duurzamer te eten. Kijk voor meer informatie op www.voedingscentrum.nl/minderverspillen

Gezocht: werkstudent die kijkt in de koelkast 

Het Voedingscentrum gaat vanuit de programmalijn Minder Voedsel Verspillen haar eigen ‘Waste’ aanpakken. Afgelopen jaren hebben we nogal wat interviews opgenomen, in een koelkast tijdens verscheidene evenementen, die rijp zijn voor een definitieve bewerking. Dit is een goudmijn aan materiaal wat kan worden ingezet om consumenten te informeren en handvatten te bieden. De werkstudent krijgt de opdracht dit materiaal te delen met de wereld via social media platforms.  

Wij zijn op zoek naar een werkstudent die bedreven is in social media, affiniteit heeft met het thema ‘minder voedsel verspillen’ en goed een verhaal kan vertellen. Iemand die onze verzamelde materialen bruikbaar kan maken om via social media breder te verspreiden. En die op pad gaat om de oorzaken én oplossingen voor voedselverspilling te beschrijven en daarbij verslag doet van zijn/haar eigen ervaringen. 

Kerntaken
– Pro-actief aandacht geven aan bestaande materialen van het Voedingscentrum over voedselverspilling bij een breed publiek, hoofdzakelijk via social media. Kern van je activiteiten wordt een filmblog die 2 x per week verschijnt, aangevuld met korte redactionele berichten. De inhoud en planning van dit social media traject wordt afgestemd en geproduceerd met het Voedingscentrum en een productiebedrijf.
– Verdiepen in de wereld van voedselverspilling en hoe dit te verminderen.
– Meehelpen tijdens events waarbij het Voedingscentrum betrokken is zoals Feeding the 5000 (8 juni) en Indian Summer Festival (15/16 juni). 

Jouw profiel
– In de eindfase van een HBO of WO opleiding of deze net afgerond.
– Eigenschappen: onderzoekend, nieuwsgierig, flexibel, teamspeler en spontaan.
– Affiniteit met voedsel en het tegengaan van voedselverspilling.
– Actief op social media en een vlotte pen.
– Goede presentatievaardigheden en interesse in het presenteren van korte video items.
– Flexibel inzetbaar voor events en bereidheid om binnen Nederland te reizen.  
  

Ons aanbod
– Begeleiding wat betreft inhoud, communicatie en webcare.
– Arbeidsduur: gespreide inzetbaarheid over een periode van 5 maanden (mei, juni, sept, okt, nov), gemiddeld 16 uur per week. Invulbaar vanuit huis, het Voedingscentrum en op locatie.
– Vergoeding volgens stagecontract incl. afspraken over portretrecht of volgens 0-urencontract.
– Het Voedingscentrum biedt een prettige, informele werkomgeving met korte communicatielijnen. 


Informatie en jouw reactie
Herken je jezelf in dit profiel en ben je op zoek naar een aantrekkelijke werkstageplaats? Stuur dan je sollicitatie per mail naar werkstudent@voedingscentrum.nl . Vragen over de vacature kunnen ook naar dit emailadres. 

Procedure 
Je kunt solliciteren tot 30 april 2013. Indien je uitgenodigd wordt voor een gesprek ontvang je binnen 2 weken een reactie. 

Back To Top