Champignons in bladerdeeg
Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het eerste recept, voor champignons in een jasje van bladerdeeg.
Champignons in een jasje van bladerdeeg
Nodig voor 1 persoon:
– 2 el olijfolie
– bakpapier
– 2 plakjes bladerdeeg
– ongeveer 5 middelgrote champignons
– ongeveer 35 gr geitenkaas
– 2 walnoten
– 1 el honing
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Leg een plakje bladerdeeg buiten de vriezer om het te laten ontdooien op kamertemperatuur.
3. Snijd de champignons en walnoten klein en brokkel de geitenkaas.
4. Bak de champignons in de olijfolie, voeg naar smaak wat peper en zout toe.
5. Meng de gebakken champignons, de walnoten en de geitenkaas met 1 el honing.
6. Verspreid het champignonmengsel over een plakje bladerdeeg en bedek het met het tweede plakje. Druk ze goed op elkaar, bijvoorbeeld met een vork.
7. Strijk wat koffiemelk, losgeklopt ei of water over het deeg en prik er een paar gaatjes in.
8. Leg het pakketje op een stukje bakpapier in de oven.
9. Laat 25 minuten bakken.
10. Buon appetito!
Tip: Serveer er een salade van rauwe spinazie met walnoten en een honing-mosterddressing bij.