skip to Main Content

Expeditie Sumba

In augustus 2013 organiseert Hivos voor de tweede keer een expeditie naar Sumba. Vijf Nederlandse en twee Indonesische expeditieleden krijgen deze zomer de kans om dit van dichtbij mee te maken. Wil jij deze zomer mee naar Indonesië? Laat op onze  Facebook pagina zien waarom jij de avonturier of reporter bent voor Expeditie Sumba.

Win een expeditieplek door een foto of een filmpje over jezelf te maken, of een overtuigende tekst te schrijven. Vraag daarna aan je vrienden en vriendinnen of facebook om onder jouw inzending te vertellen waarom jij dé avonturier of reporter bent voor de expeditie.

Win een expeditieplek, doe mee via onze wedstrijdpagina op Facebook.

Duurzame toekomst
 

Sumba kampt met grote armoede en in 70% van de dorpen is geen elektriciteit of gas. Met genoeg steun zal in 2020 iedereen op Sumba gebruik maken van waterkracht, zonnekracht, windenergie of biogas. De leden van het expeditieteam krijgen de opdracht om Nederland achter dit initiatief te krijgen door te vertellen wat toegang tot duurzame energie betekent voor de mensen op Sumba.

De expeditieleden zullen – net als in 2012 – ervaren hoe het is om te leven zonder elektriciteit. Sinds vorig jaar hebben honderden Sumbanezen toegang gekregen tot biogas en waterkracht.  “Wij hopen dat het team zal vertellen hoe het daadwerkelijk is om te leven zonder toegang tot energie. Maar ook wat er voor de mensen op Sumba kan veranderen als zij wel toegang krijgen tot elektriciteit of gas”, zegt Eco Matser, klimaatspecialist van Hivos.

Meedoen? 
Ben jij een stoere avonturier of een geboren verteller? Stel je dan nu kandidaat!

 

Deze artikel is geschreven door Omayma Wildiers.

Back To Top