skip to Main Content

Stage Fair Politics in Nederland

Fair Politics is het politieke lobbyprogramma van de Evert Vermeer Stichting. De Nederlandse afdeling van Fair Politics voert een permanente campagne richting Nederlandse en Europese parlementariërs. ‘Unfair’ beleid wordt onder de aandacht gebracht, voorzien van concrete aanbevelingen en suggesties voor hoe het anders kan. En er wordt nu een stagestudent voor dit project gezocht!

Stage politieke lobbyprogramma Fair Politics

De Evert Vermeer Stichting (EVS) wil dat zowel Nederlandse als Europese parlementariërs weten wat de effecten van besluiten op hun beleidsterrein betekenen voor de positie van ontwikkelingslanden. Het doel is dat politici beleidsbeslissingen nemen, waarbij de belangen van ontwikkelingslanden worden meegewogen.

Fair Politics voert een permanente politieke campagne richting Nederlandse en Europese parlementariërs. Samen met vele partners worden voorbeelden van ´unfair´ beleid onder de aandacht van politici gebracht. Dit is beleid dat de ontwikkeling in ontwikkelingslanden tegengaat. We komen altijd met concrete oplossingen hoe het anders kan; hoe het politiek rechtvaardig oftewel ´fair´ kan zijn. Op de website www.fairpolitics.nl houden we bij welke Tweede Kamerleden zich inzetten voor beleid dat ontwikkelingslanden wél een eerlijke kans biedt.

De EVS is op zoek naar een student(e) die:

–  kennis van en interesse in de Nederlandse en Europese politiek heeft;
–  beschikt over aantoonbare kennis van en/of affiniteit met internationale samenwerking;
–  zelfstandig kan werken in een drukke omgeving;
–  op het moment van de stage staat ingeschreven aan een Universiteit of HBO.

Wat houdt deze stage in?

Je assisteert bij de lobby richting Tweede Kamerleden. Daarnaast houd je op onze websites de actuele ontwikkelingen op Fair Politics dossiers bij. Ook doe je onderzoek naar nieuwe Fair Politics cases en assisteer je bij de organisatie van publieksactiviteiten.

De stageperiode loopt van 2 september 2013 tot 31 januari 2014. Je werkt vier dagen per week (28 uur).

Meer informatie?

Bel of mail dan met Jasper van Teeffelen, beleidsmedewerker Fair Politics: 020-5512132 en jvteeffelen@evertvermeer.nl.

Zie ook www.fairpolitics.nl, www.afrikadag.nl en www.facebook.com/FairPolitics.

 
Wat bieden wij?

Een leuke collegiale werksfeer en een goede stagebegeleiding. Tijdens deze stage maak je kennis met de Nederlandse en Europese politiek en met ontwikkelingsorganisaties. De stagevergoeding bedraagt 375 euro per maand.
 
Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV vóór 3 juni naar Jasper van Teeffelen: jvteeffelen@evertvermeer.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 10 juni in Amsterdam. Zie voor meer informatie de websites: www.fairpolitics.nl en www.evertvermeer.nl.

Neem ook een kijkje op onze Fair Politics Facebook pagina!

Back To Top