skip to Main Content

Hollandse maaltijd

Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor een lekkere Hollandse maaltijd.

Deze week: aardappelen, groenten en vleesvervanger

Nodig voor 1 persoon:

Voor de aardappelen:

–          Twee of drie aardappelen

–          Olijfolie

–          Peper, zout en/of kerrie

Voor de groenten:

–          ½ courgette

–          25 gram pesto

Voor de vleesvervanger:

–          1 vegetarische cordon bleu

–          Olijfolie

 

  1. Verwarm de grill (of een tosti-ijzer).
  2. Verwarm de olijfolie in twee verschillende koekenpannetjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Bak ze in de olijfolie.
  4. Snijd de courgette in plakjes.
  5. Bestrijk de plakjes courgette met een laagje pesto.
  6. Leg de plakjes courgette in de grill of het tosti-ijzer; houd ze hierbij goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden.
  7. Bak intussen ook de cordon bleu in de tweede koekenpan.
  8. Voeg, voor extra smaak, peper, zout en/of kerrie toe aan de aardappelen.

 

Eet smakelijk!

 

Tip: voor extra vitamientjes garneer je je bord met een handje veldsla en een paar cherrytomaatjes. 

Back To Top