Hollandse maaltijd
Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor een lekkere Hollandse maaltijd.
Deze week: aardappelen, groenten en vleesvervanger
Nodig voor 1 persoon:
Voor de aardappelen:
– Twee of drie aardappelen
– Olijfolie
– Peper, zout en/of kerrie
Voor de groenten:
– ½ courgette
– 25 gram pesto
Voor de vleesvervanger:
– 1 vegetarische cordon bleu
– Olijfolie
- Verwarm de grill (of een tosti-ijzer).
- Verwarm de olijfolie in twee verschillende koekenpannetjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Bak ze in de olijfolie.
- Snijd de courgette in plakjes.
- Bestrijk de plakjes courgette met een laagje pesto.
- Leg de plakjes courgette in de grill of het tosti-ijzer; houd ze hierbij goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden.
- Bak intussen ook de cordon bleu in de tweede koekenpan.
- Voeg, voor extra smaak, peper, zout en/of kerrie toe aan de aardappelen.
Eet smakelijk!
Tip: voor extra vitamientjes garneer je je bord met een handje veldsla en een paar cherrytomaatjes.