skip to Main Content

De ovenschotel

De Ovenschotel

ovenschotel

Deze week: ovenschotel met courgette, aubergine en cherrytomaatjes!

Nodig voor 1 persoon:

– ovenschotel(tje)

– bladerdeeg

– 0,5 courgette

– 0,5 aubergine

– 50 gram cherrytomaatjes

– 1 ei

– handje strooikaas

 

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Leg het bladerdeeg in de vorm, zodat bodem en wanden bedekt worden.

3. Kluts het eitje en meng dit met de in stukjes gesneden courgette en cherrytomaatjes. Dit wordt de vulling!

4. Bovenop de vulling leg je de in plakjes gesneden aubergine.

5. Strooi tot slot de kaas over je ovenschotel. Zorg er hierbij voor dat er nog lucht naar de vulling kan, zodat ook het ei meegebakken wordt.

6. Zet de ovenschotel een kwartiertje in de oven en kijk dan even of hij al gaar is. Zo niet, laat hem dan nog eventjes bakken.

7. Eet smakelijk!

 

Tip: Door olijven in de vulling te doen, geef je net een andere draai aan dit gerecht!

 

 

Back To Top