skip to Main Content

Nederlandse jongeren willen duurzaamheid in het onderwijs

Nederlandse Jongeren Willen Duurzaamheid In Het Onderwijs

Jongeren in Nederland willen dat duurzaamheid in het Nederlandse (docenten)onderwijs wordt verankerd. Dat is een van de hoofdpunten uit een adviesrapport dat gisteren door een team jongeren vanuit NJR overhandigd werd aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

De jongeren schreven het adviesrapport aan staatssecretaris Mansveld naar aanleiding van de nieuwe klimaatvisie die zij aan het ontwikkelen is. “We werden door de staatssecretaris om onze mening gevraagd en zijn inmiddels een paar keer op gesprek geweest bij het ministerie. Het rapport is ons definitieve advies aan de staatssecretaris,” zegt Ties Mouwen, jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. “We zijn het hele land door geweest om jongeren te spreken over wat we zouden adviseren. Het rapport is een goede representatie van wat Nederlandse jongeren met het klimaatbeleid willen”.

Hoofdpunten uit het adviesrapport zijn onder andere het verankeren van duurzaamheid in het onderwijs, het inspelen op maatschappelijke trends en samenwerking tussen verschillende takken van de overheid. “Duurzaamheid krijgt pas echt een plek in de samenleving als jongeren er al in het onderwijs mee te maken krijgen. Verder is het een gemiste kans als de overheid niet inspeelt op duurzaamheidstrends en er niet in slaagt om verschillende takken van de overheid te verenigingen in het doel om te bewegen naar een duurzamere economie,” aldus Mouwen.

De jongeren, waaronder de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling, bestuursleden van Morgen en andere jongeren vanuit NJR, die dinsdag het adviesrapport overhandigden aan Mansveld.

Back To Top