Mie met paksoi
Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor een lekkere pasta met paksoi, champignons en cashewnoten.
Deze week: mie met champignons, paksoi en cashewnoten!
Nodig voor 1 persoon:
– 150 gram mie
– een halve paksoi
– 200 gr champignons
– 100 gr cashewnoten
– 2 eetlepels roomkaas of zuivelspread
– olijf- of koolzaadolie
1. Gooi de mie in een pan met kokend water en roer deze af en toe door. Laat ongeveer 10 minuten koken.
2. Snijd de champignons doormidden en bak ze in de verhitte olijf- of koolzaadolie.
3. Snijd een halve paksoi in reepjes en wok deze enkele minuutjes mee met de champignons.
4. Voeg daarna de cashewnoten toe.
5. Tot slot gaat de roomkaas of zuivelspread de pan in: voeg deze toe aan de groenten en noten. Zorg dat alles goed gemengd wordt!
6. Nog twee minuutjes bakken, en klaar is kees!
7. Eet smakelijk!
Tip: Door op het laatst wat gedroogde bieslook aan de groenten toe te voegen, krijgt dit gerecht een extra scherp smaakje.