skip to Main Content

Bestuur 2013-2014!

Bestuur 2013-2014!

Utrecht, 1 juli 2013 – Vandaag vindt de officiële bestuurswissel van Morgen plaats! De afgelopen weken stonden voor beide besturen in het teken van inwerken en overdracht. Het nieuwe team van zes enthousiaste, jonge mensen is er helemaal klaar voor om van start te gaan. Sybren, Nelleke, Timo, Henriette, Kaja en Marijn stellen zich hier graag aan je voor.

Van links naar rechts: Kaja, Henriette, Nelleke, Sybren, Timo, Marijn.

Sybren Bosch
Voorzitter
Student Sustainable Development, 22 jaar
Ik ben Sybren Bosch, 22 jaar, en kom uit Hoofddorp. Al enkele jaren studeer ik in Utrecht, waar ik momenteel bezig ben met de masteropleiding Sustainable Development | Energy & Resources. Naast mijn studie ben ik erg actief binnen het basketball, waar ik landelijk scheidsrechter ben. Het begrip duurzaamheid is iets waar ik mee opgegroeid ben, en zodra ik over het onderwerp praat, merk ik dat ik er enthousiast over wordt. In mijn jaar bij Morgen wil ik proberen met mijn enthousiasme een bijdrage te leveren aan de verdere verduurzaming van het hoger onderwijs!

Nelleke Hijmans  
Bestuurslid PR 
Student Internationale betrekkingen, 20 jaar
Ik ben Nelleke Hijmans, 20 jaar. Ik woon momenteel in Leiden, en studeer daar Internationale Betrekkingen. Dit jaar mag ik me voor Morgen inzetten als betuurslid PR, iets waar ik eerder ervaring mee heb bij verschillende sport- en studiecommissies en als campagneleider D66 Groningen bij de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen. Duurzaamheid is voor mij niet per se minder dingen doen, maar vooral anders dingen doen: innovatie. Ik zet me graag in voor iets waar ik in geloof, en wil me dit jaar vooral focussen op het vergroten van kennis over duurzaamheid onder studenten en hoger onderwijsinstellingen. Kennis is de sleutel tot actie, en we zullen allen moeten bijdragen aan een duurzame toekomst, dus waar beter te beginnen dan in het onderwijs?

Timo Boekel
Secretaris
Student Sociale Geografie, 23  jaar
Hallo leden van  Morgen, mijn naam is Timo Boekel, ik ben 23 jaar en ik woon in Amsterdam.  Vanaf 1 juli ben ik de nieuwe secretaris van Morgen. Dit jaar heb ik mijn master sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en begin ik aan een nieuw avontuur bij Morgen. Ik heb al lange tijd interesse in duurzaamheid, maar pas tijdens mijn master ben ik deze interesse gaan praktiseren. Voordat een bestuursfunctie bij Morgen beeld kwam heb ik namelijk mee mogen werken aan een aantal projecten in het buitenland waarbij duurzaamheid een rol speelde. Mijn interesse voor duurzaamheid heeft de laatste tijd bovendien nog eens een extra ‘boost’ gekregen doordat duurzaamheid in mijn vriendenkringen totaal geen rol van betekenis speelt. Daarom zou ik als bestuurslid van Morgen het draagvlak van duurzaamheid onder studenten vergroten. Zij zijn de toekomst waar volgende generaties op moeten gaan bouwen en ik heb er alle vertrouwen in dat wij als nieuw bestuur voor elkaar gaan krijgen.

Henriette van der Kwast
Algemeen Bestuurslid
Student International Relations en Economie, 22 jaar
Ik ben Henriette van der Kwast, 22 jaar en woon in Amsterdam. In februari 2013 ben ik begonnen met de master International Relations in Leiden en in september begin ik ook met een master Economie in Amsterdam. De afgelopen jaren ben ik actief geweest bij Enactus UvA, zowel bij projecten als in het bestuur. Daar heb ik gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om naast m’n studie maatschappelijk actief te zijn.  Ik heb gekozen voor een bestuursjaar bij Morgen omdat ik geloof dat duurzaamheid nu en in de toekomst noodzakelijk is. Ik verwacht komend jaar veel samen te werken met verschillende organisaties die zich voor duurzaamheid inzetten en zo mijn eigen kennis over duurzaamheid te vergroten. Ik kijk ernaar uit mooie projecten op te zetten met deze partners om zo het Nederlandse hoger onderwijs nóg duurzamer te maken.

Kaja Sariwating
Bestuurslid Hoger Onderwijs
Student Rechtsgeleerdheid, 27 jaar
Mijn naam is Kaja Sariwating, 27 jaar en ik kom uit Tiel. Aankomend collegejaar start ik met een pre-master Rechtsgeleerdheid. Het jaar daarna hoop ik de master Staats- en Bestuursrecht te voltooien. Voordat het bestuur van Morgen in beeld kwam heb ik deelgenomen aan diverse werkgroepen voor studenten op het gebied van onderwijs en onderwijsrecht. Duurzaamheid houdt voor mij in dat de komende generaties op dezelfde wijze kunnen studeren en leven als ons. In dat kader vind ik het van belang om anderen bewuster te maken over duurzaamheid. Specifiek hoop ik meer studenten te activeren op het gebied van duurzaamheid. Tijdens het bestuursjaar bij Morgen wil ik de netwerkfunctie van Morgen nog meer naar voren laten komen. Daarnaast verwacht ik dat het bestuursjaar ook een goede ervaring is voor mij persoonlijk.

Marijn Bolhuis
Penningmeester
Student Economie en Milieuwetenschappen, 20 jaar
Ik ben Marijn Bolhuis, 20 jaar. Ik ben opgegroeid in Den Haag en studeer nu economie en milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast volg ik minors bestuurs- en organisatiewetenschap, internationale betrekkingen en sociologie. Naast mijn studie ben ik actief bij GroenLinks Utrecht en geef ik eindexamentrainingen aan economiestudenten van de Universiteit Utrecht.Door mijn studie milieuwetenschappen ben ik betrokken bij het thema duurzaamheid. Ik wil dat onze generatie en generaties na ons het beter krijgen en voorlopig ziet dat er niet naar uit. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de verandering naar een duurzame wereld. Dit jaar hoop ik veel ervaring op te doen en de financiële positie van Morgen te verbeteren. Als bestuur zijn onze belangrijkste doelen om de naamsbekendheid van Morgen te vergroten en de Sustainabul in 2014 tot een nog groter succes te maken.

Back To Top