skip to Main Content

Het nieuwe rijden met een CRV: groen en voordelig

Een aanzienlijk bedrag besparen op jaarbasis én milieubewust bezig zijn. Welke student wil dat niet, want een studie kost tegenwoordig al genoeg. Het klinkt leuk en eigenlijk is het dat ook, want met een paar eenvoudige stappen ben je al aardig op weg.

Een zuinige rijstijl bijvoorbeeld zorgt voor een lager brandstofverbruik en bovendien voor minder uitstoot van schadelijke gassen. Naast het onderhoud van het voertuig, speelt ook het type auto een rol in mate van duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld de CRV van Honda, die standaard is voorzien van een ECO Assist-systeem dat je helpt om efficiënter te rijden. Voor degenen die aan het einde van hun geld vaak nog een stukje maand overhouden, geven we hier vast een aantal tips om zelf met het nieuwe rijden aan de slag te gaan.

Dat een aangepaste rijstijl geld kan besparen zal je niet vreemd in de oren klinken. Maar in de praktijk blijkt het vaak nog niet zo eenvoudig om op een zuinige manier te rijden. Jongeren houden er over het algemeen een vrij sportieve rijstijl op na en velen zullen pas bij een toerental boven de 2500 overschakelen. Het is echter een stuk zuiniger als je al overschakelt tussen de 2000 en 2500 toeren. Het scheelt ook als je op 80km-wegen in de vijfde versnelling rijdt, in tegenstelling tot het doortrekken in de vierde versnelling. Afremmen op de motor in plaats van enkel de rem te gebruiken, is nog zo’n handigheid die je brandstofverbruik aanzienlijk kan reduceren. Het remsysteem wordt dan immers veel minder belast en gaat daardoor langer mee.

Veel moderne auto’s, zoals de Accord van Honda, beschikken ook over ACC, wat staat voor Adaptive Cruise Control. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk op gelijke snelheid blijft rijden en daarnaast een veilige afstand bewaart ten opzichte van het verkeer voor je op de weg. Naast een verhoogde veiligheid zorgt dit systeem ook voor een lager brandstofverbruik. Ook het auto start-stop systeem, wat ervoor zorgt dat de motor automatisch stopt als het voertuig tot stilstand komt, is een goed voorbeeld van een slimme, handige en zuinige techniek.

Daarnaast zorgt tijdig onderhoud van je auto ervoor dat je relatief gezien minder hoge kosten aan reparaties kwijt bent. En je hoeft echt geen ingenieur in spé te zijn om het klein onderhoud aan je voertuig zelf uit te kunnen voeren. Check bijvoorbeeld geregeld de bandenspanning. Een te lage bandenspanning zorgt er immers voor dat de banden sneller slijten, je minder grip op de weg hebt en je auto een stuk meer verbruikt door de hogere rolweerstand. Zuinig rijden is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Back To Top