skip to Main Content

Vintage vinden in… de Haarlemmerbuurt (2)

Vintage Vinden In… De Haarlemmerbuurt (2)

Bij een duurzame levensstijl hoort natuurlijk ook duurzaam winkelen, maar door al die fialen van grote ketens is het soms lastig om duurzame shopping-adresjes te vinden. Deze week het tweede deel van een shoproute door Amsterdam: vintage in de Haarlemmerbuurt.
Een duurzame student word je niet zomaar. Het begint vaak met een klein gebaar. Je verkoopt bijvoorbeeld je auto, gaat je eigen voedsel verbouwen, of je bedenkt ineens dat het een goed idee is om zonnepanelen op je huis te zetten. Mijn kleine gebaar begon in een winkel: ik wisselde een belachelijk kleine hoeveelheid euro’s in voor een belachelijk heerlijk oversized vest. Dat is hoe vintage shoppen mijn grootste verslaving werd. En omdat ik weet dat ik niet het enige slachtoffer ben dat vintage heeft geëist, neem ik vanaf deze week mijn lotgenoten mee op een shoproute door twee van mijn favoriete straten in Amsterdam. Ook geschikt voor mensen van buitenaf, want het is dicht bij Centraal. Ik stel u voor aan de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk!

Rumors
De twee straten liggen in het verlengde van elkaar. Vanaf centraal loop je binnen 10 minuten de Haarlemmerstraat al in. Deze week maak je kennis met de tweede vintage winkel die je in deze straat zult tegenkomen. Op nummer 99 aan de linkerkant: Rumors.

Van een winkel als Rumors gaat het hart van elke shopverslaafde sneller kloppen. Tenminste, als je houdt van origineel, maar toch draagbaar en goedkoop, maar toch kwaliteit en veel, heel veel keus! Vandaag draait er op de achtergrond fijne reggae en achter de kassa staat Daantje.

 

Assortiment
Daantje vertelt me dat Rumors nu al twee jaar in de Haarlemmerstraat te vinden is. In de winkel hangt kleding die bij groothandels uit verschillende landen wordt ingekocht. “Dat is bijvoorbeeld te merken aan de maten, die soms net anders vallen dan Nederlandse meisjes gewend zijn,” legt ze uit. “Er hangt hier vooral kleding uit de jaren 70, 80 en 90, maar we proberen ook altijd kleding uit de jaren 30 en 50 te vinden. Omdat kleding uit die periodes een stuk zeldzamer is, betaal je daar dan wel wat meer voor.”

vintagehaarlemmerserie2nr2

Nou ja, 50 euro voor een prachtig gesneden jurkje is ook niet echt iets om naar van te worden. Over het algemeen liggen de prijzen bij Rumors tussen de 7 en 30 euro. Je vindt er zijden bloesjes, katoenen shirtjes met een fijne pasvorm, schattige rokjes, leren schoenen, knappe tasjes… You name it. Leuke bijkomstigheid: beneden in de winkel is een mannenafdeling. Mooi excuus om vriendlief een keer mee te slepen.

vintagehaarlemmerserie2nr1

Rumors vind je ook op facebook: facebook.com/RumorsVintage. Hier wordt elke week wel een paar keer een update gegeven van wat er in de winkel hangt.

Openingstijden: iedere dag (inclusief zondag!) van 11.00-19.00

 

Back To Top