Vegetarische lasagne
Vegetarische recepten op z’n students: goedkoop, makkelijk en snel! Deze week het recept voor zelfgemaakte lasagne.
Deze week: lasagne!
Nodig voor 1 persoon:
– klein ovenschaaltje
– ¾ courgette
– 5 grote champignons
– 0,5 teentje knoflook
– pastasaus
– 3 lasagnebladen
– pittige geraspte kaas
– Italiaanse kruiden/ basilicum
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de knoflook, courgette en de champignons klein.
3. Bak dit in een beetje olijfolie.
4. Als alles gaar is, voeg je de pastasaus toe en kruid je de saus met flink wat italiaanse kruiden of basilicum.
5. Doe een laagje saus in de ovenschaal, leg daar een lasagneblad bovenop en herhaal dit nog een keer. Eindig uiteindelijk met een laatste laagje saus en bedek dit met een flinke laag geraspte kaas.
6. Doe de schaal met lasagne in de oven en bak ongeveer 30 minuten.
7. Haal de lasagne na 30 minuten uit de oven en laat nog even 5 minuten afkoelen.
8. Bestrooi eventueel nog met (verse) basilicum.
Tip: Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken voor dit recept. Cherrytomaatjes, paprika, ui, aubergine passen bijvoorbeeld ook heel goed in een lasagne.