skip to Main Content

Laat je bloedsuikerspiegel stijgen…

… door onze nieuwste tips! Wij van de redactie laten je niet indutten. Laat die hoofdjes maar niet hangen, voel de adrenaline weer door je aderen stromen en kom bij je vriendin niet als een zombie aanzetten. Tot slot maken we je vast lekker voor het komende leesvoer. Dat’s up!

Het aantal diabetici in de wereld is de afgelopen 30 jaar meer dan verdubbeld, bleek recentelijk uit Brits-Amerikaans onderzoek onder bijna 3 miljoen mensen. Ongeveer 350 miljoen mensen kampen ermee. De meesten daarvan zijn ongetwijfeld te vinden in de VS, Spanje en Nieuw-Zeeland, waar de bloedsuiderspiegel het hoogst blijkt te zijn. In Nederland, Frankrijk en Oostenrijk daarentegen zul je de meeste lage bloedsuikerspiegels aantreffen.

Eten wij zo gezond? Snoepen we niks? “Stelletje heilige kaaskoppen”, zullen ze daar wel gedacht hebben. Dat laten wij natuurlijk niet op ons zitten. Om van die lage plaats af te komen selecteerde DuurzameStudent de volgende tips om je bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen:

–> Ga zo vaak mogelijk uit eten bij de betaalbare ACU in Utrecht. Van die overheerlijke veganistische maaltijden blijf je gezond en kun je toch lekker aankomen, je blijft er namelijk van eten. Volgens Renee dan, we zuigen dit echt niet uit ons duim!
–> Neem zoveel mogelijk pure chocolade mee naar je vriendje / vriendin / object van verlangen. Uit ons eigen recente onderzoek bleken de effecten hiervan fenomenaal. Gaat het bloedsuikergehalte hier niet van omhoog, dan zeker de stemming wel.
–> Of doe eens romantisch en kom met zelfgebakken brownies aanzetten. Het humeur én de bloedsuikerspiegel van je lief zal hiermee tot ongekende hoogtes stijgen.
–> Zijn je kleren inmiddels een maatje te klein geworden? Heel goed! Kun je nu lekker nieuwe gaan kopen bij Re-5 of Charly and Mary, die hippe duurzame fashion designers!

Moet je dan toch persé aan de lijn doen, leef je dan uit met dit suikervrije bakrecept voor je eigen onverpakte mueslirepen. Ongetwijfeld koren op de molen van Arjen Ulrich, aka no-afval man die al een jaar niks eet waar een verpakking omheen heeft gezeten. Hoe het inmiddels met zijn bloedsuikerspiegel zit zal DuurzameStudent volgende maand gaan controleren. 

Hoe wakker word je van VroegeVogels? Van die op zondagmorgen op de radio dus, als je als schijnheilige kaaskop weer eens niet in de kerk zit. Of val je van de klassieke muziek in dit groene programma gelijk weer in slaap? Duurzame studente Renee gaat ons uitleggen waarom je haar reportages echt niet wilt missen. En hoe groen waren presentatoren Menno Bentveld en Janine Abbring eigenlijk in hun studententijd? In ieder geval weten zij nu wel waar de vogeltjes het laatste duurzame nieuws fluiten. BNR-Duurzaam is er niets bij! Of toch wel? Wij gaan ook bij hen wel even langs. Als ze ons binnenlaten. Maar wij zijn DuurzameStudent. Met bloedsuiker. En niets houdt ons tegen šŸ˜‰ 

Illustration by www.tshirtstore.se 
Back To Top