skip to Main Content

You Name It wedstrijd van Fairminds – doe mee!

You Name It Wedstrijd Van Fairminds – Doe Mee!

 Bedenk een passende, originele naam voor deze unieke fairtrade armbanden!

Het atelier in Mexico waar de armbanden gemaakt worden

Het atelier in Mexico waar de armbanden gemaakt worden

 

Het aftellen is begonnen: het winnende ontwerp van de Fairminds Design Your Own silver – Contest ligt bijna in de (online) schappen. Deze co-creatie mist alleen nog één cruciaal ding; een goede naam! Fairminds nodigt jou daarom uit om suggesties te doen voor deze stoere, fairtrade armbanden.

 

Derdejaars edelsmid studente Marlous van der Horst, de bedenker van dit winnende ontwerp, was in juli aanwezig bij de start van de productie van haar ontwerp in Mexico. Momenteel worden de vier zilveren beads geproduceerd door de fairtrade gecertificeerde edelsmid aldaar. Het veertje en de twee sterren  horen bij de vrouwenarmband, de twee rechthoekige beads bij de mannenarmband. Afhankelijk van je smaak en mood kun je er zo onderling mee variëren.

 

You Name It!

Donderdag 22 augustus ging de You Name It-contest van start.
Doe ook mee en vertel Fairminds welke naam je het allerbeste vindt passen bij het ontwerp. Dit kan heel simpel: ga naar Fairminds facebook en zet jouw idee in een post. Zo kunnen ze je meteen bereiken als je de winnaar bent.  Bedenk jij de meest originele en passende naam? Dan ligt naast eeuwige roem een van deze prachtige mannen- of vrouwenarmbanden op jou te wachten. De winnaar wordt op 9 september bekend gemaakt.

 

Over Design Your Own silver – Contest

Fairminds gaf aan 30 derdejaars studenten edelsmeden de opdracht om een vernieuwend sieraad van zilver te maken, zowel geschikt voor vrouwen als mannen.

Marlous overtuigde zowel de stemmers op fairminds.nl als de vakjury met haar ontwerp en won daarmee de reis naar Mexico én opname van het sieraad in het assortiment van WAAR winkels en de Wereldwinkels. De armbanden zijn vanaf oktober verkrijgbaar in deze winkels, tevens online te bestellen via de webshop van Fairminds. (fairminds.nl)

 

Over Fairminds

Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar. Fairminds daagt jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Co-creërendoe je samen en daarom organiseert Fairminds jaarlijks diverse online en offline acties voor en met jongeren.

 

Fair Minds – Design Your Own silver – Contest from Zoo Amsterdam on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top