Vegetarische Pad Thai
Wie in Thailand is geweest zal dit gerecht maar al te goed kennen. Het is een heerlijk wokgerecht met gebakken noedels en ei.
Nodig voor 1 persoon:
– wokbare groenten naar keuze of tofu
– ongeveer 100 gram rijstnoedels
– 1 ei
– 2 teentjes knoflook
– 1 spaans pepertje
– 125 gram taugé
– 2 bosuitjes
– 25 gr cashewnootjes/pinda’s
– ½ el tamarindepasta opgelost in 30 ml water
– 1 el sojasaus
– 1 el chilisaus
– 1 el suiker
Eventueel:
– een bekertje groentebouillon
– 1/2 limoen
– een paar blaadjes koriander
1. Kook de rijstnoedels
2. Snijd de knoflook, het pepertje, de nootjes, de bosuitjes en de groenten/tofu klein
3. Meng de tamarinadepasta, vissaus, chilisaus en suiker in een schaaltje: dit is de pad thai saus
4. Haal de noedels op tijd uit het water, want ze worden straks ook nog meegebakken
5. Klop het ei en bak het scrumbled in een aparte koekenpan
6. Bak de knoflook en het pepertje in een wokpan
7. Voeg de tofu of groenten toe en bak even mee, schenk er eventueel wat kippenbouillon bij als het geheel te droog dreigt te worden
8. Voeg de noedels en stukjes ei toe
9. Voeg de pad thai saus die je bij stap 3 hebt gemaakt toe
10. Voeg de taugé en het grootste deel van de bosuitjes toe en wok alles nog een paar seconden
11. Schep de pad thai op een bord en garneer met de nootjes, de overgebleven bosui en eventueel wat koriander en limoen
Vegetarische Pad Thai met vissaus en kippenbouillon?!
Beste,
heel gek inderdaad. Het is aangepast.