skip to Main Content

Fairminds lanceert nieuwe armbandenlijn M-brace

Fairminds Lanceert Nieuwe Armbandenlijn M-brace

Tijdens de Fairtrade week, eind oktober, worden ze gelanceerd: de unieke M-brace armbanden van Fairtraide en co-creatie platform Fairminds! Deze fairtrade armbanden zijn tot stand gekomen door een co-creatie van Fairminds, jonge Nederlandse designers en de consument. De sieraden bestaan uit leren armbanden met verwisselbare zilveren beads en zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen.

M-brace

DESIGN YOUR OWN SILVER – CONTEST

Fairminds gaf dit voorjaar aan 30 derdejaars studenten Edelsmeden de opdracht om een vernieuwend sieraad van zilver te maken, zowel geschikt voor vrouwen als mannen. Marlous van der Horst overtuigde niet alleen het publiek, maar ook de vakjury met haar ontwerp en won daarmee een reis naar Mexico én opname van het sieraad in het assortiment van Wereldwinkels en WAAR. De armbanden zijn vanaf 26 oktober verkrijgbaar en online te bestellen via de webshop van Fairminds. De volledige set (de leren armband en een bead) is verkrijgbaar voor €25,95, een losse bead kost €18,50.

 

MET HART EN ZIEL!

Aan M-brace is met hart en ziel gewerkt en dat zie je! Het veertje en de twee sterren horen bij de vrouwenarmband, de twee rechthoekige beads bij de mannenarmband. Afhankelijk van je smaak en bui kun je er onderling mee variëren. Winnares Marlous heeft in Mexico samen met een fairtrade gecertificeerde edelsmid de eerste hand gelegd aan de productie van de M-brace beads. Reststukken zilver werden gesmolten en gewalst en met veel vakmanschap tot de mooie beads omgetoverd. De Mexicaanse edelsmid en Marlous hebben tips uit het vakmanschap uitgewisseld en Marlous is met extra inspiratie en ervaring terug naar Nederland gegaan. Bekijk hier de video van de gelukkig winnares in Mexico.

 

ULTIEME CO-CREATIE

Fairminds: “Co-creëren doe je samen, dus naast het winnende ontwerp hebben we ook de naam door het publiek laten kiezen. Via de You Name It-Contest op facebook kon iedereen een suggestie doen voor de meest passende naam voor deze armbanden. M-brace vinden we het beste passend; het is een combinatie van _embrace_ en de ‘M’ als knipoog naar de naam van de ontwerpster Marlous.”

 

OVER FAIRMINDS

Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar. Jaarlijks organiseert Fairminds diverse online en offline acties voor en met jongeren. Fairminds daagt jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker en heeft een ondersteunende en katalyserende rol daarin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top