skip to Main Content

Lekker & groen bij Buiten in Rotterdam

Lekker & Groen Bij Buiten In Rotterdam

IMG_6424

Waar kun je lekker vegetarisch lunchen? Welk cafeetje houdt rekening met mens, dier en milieu? Waar kun je terecht voor een lekker bakje fairtrade koffie? Duurzame student ging op zoek naar fijne groene adresjes in onze havenstad. De komende weken vind je hier de leukste duurzame eetgelegenheden in Rotterdam.

Bij Buiten op de Nieuwe Binnenweg is tachtig procent  van de producten biologisch. Je kan er vanaf 10:00 ‘s morgens terecht voor een bakje koffie terwijl je meekijkt hoe al het lekkers vers bereid wordt in de open keuken. Tenzij je natuurlijk liever van het zonnetje geniet in de tuin achter het pand. De rest van de dag kan je genieten van een maaltijd zoals een salade, pasta of een kopje soep. Voor in het pand vind je van alles om mee naar huis te nemen. Zo kan je een flesje vullen met olijfolie, liggen er ambachtelijke kazen en staan er tegen de wand kratjes vol lekkers in potjes die je zo mee naar huis wilt nemen. Naast het gebruik van biologische producten wordt er bij Buiten ook zo veel mogelijk gebruikgemaakt van seizoensproducten, het liefst uit de streek. Er is volop keus voor vegetariërs: de Vegetarische Slager levert vleesvervangers aan Buiten. Als je na het zien en proeven van al dat eten inspiratie zoekt om zelf aan de slag te gaan, kan je je hart ophalen aan een wand vol kookboeken. Hup, naar Buiten!

Heb jij ook duurzame favoriete adresjes in Rotterdam of in een andere stad? Wij horen het graag!

IMG_6426

IMG_6420

IMG_6429

IMG_6427

IMG_6421

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top