skip to Main Content

Column: Utrechtse vintage voor mannen

Column: Utrechtse Vintage Voor Mannen

IMG-20130829-WA0000

Gisteren moest ik er dan toch echt aan geloven: ik ging voor het eerst vintage shoppen. Als student die probeert duurzamer te leven, ben ik veel bezig met wat ik eet en hoeveel water/stroom ik verbruik. Maar wanneer ik een nieuwe trui nodig heb vind ik het toch altijd enorm fijn om snel even de niet zo duurzame H&M binnen te lopen. Ik ken echter ook mensen die niks anders meer willen dan tweedehands kleding. Zodoende besloot ik dat het ook voor mij tijd werd het vintage winkelen een kans te geven. Samen met een aan  vintage verslaafde vriendin ging ik in Utrecht op jacht naar leuke mannenkleding. Iets wat al snel een lastige opgave bleek te zijn.

Als eerst bezochten we een paar kleine winkels verspreid door het centrum. Voor vrouwen was er meer dan genoeg te vinden, voor mannen was er vaak nauwelijks iets. Vaak was er één rek met net niet meer hippe blousejes uit de 90’s en 00’s.  Af en toe zat er dan wel een klein juweeltje tussen, zoals een paar prachtige leren schoenen die iets te groot waren… In deze winkels ging ik dus niet slagen. Vol goede moed zijn we door gegaan naar de kringloopwinkel, hier moest toch ook mannenkleding te vinden zijn? Bij binnenkomst viel direct op dat de meeste mensen boven de vijftig jaar waren. Al snel werd duidelijk waarom: er was een overvloed aan mannenkleding . Helaas niet het soort hippe vintage waar ik naar zocht. Het leek meer alsof mijn opa zijn hele kledingkast had gedoneerd.

Inmiddels was de moed me toch wel in de schoenen gezonken. Mijn vriendin had al meerdere leuke dingen gekocht, ik helemaal niets. Gelukkig werden we toen gewezen op een winkel iets verderop in de straat, de Episode. Een vrij grote winkel met een jong publiek, èn de kleren waar ik naar zocht! Er waren blousejes in allerlei soorten, T-shirts, truien, broeken en schoenen. Zelfs strikjes en bodywarmers.  Het was een beetje gokken met de maten, maar na een flinke passessie heb ik iets gevonden dat me beviel. Toch nog geslaagd, voor maar 17,50 euro!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top