skip to Main Content

Future Food Academy

Future Food Academy

ffa-facebook-header2

Future Food Academy: werk mee aan een duurzaam voedselsysteem!

In december start de eerste editie van Future Food Academy. Dit is het vervolg op het succesvolle traineeship Meat the truth – next generation. Future Food Academy houdt zich bezig met de vraag hoe we de overstap kunnen maken naar meer plantaardige eiwitbronnen, als oplossing voor de milieuproblemen en de onevenwichtige wereldvoedselverdeling als gevolg van de hoge consumptie van dierlijke producten. Jongeren gaan onder begeleiding actief aan de slag met mogelijke oplossingen voor de eiwittransitie.

 

Future Food Academy is een samenwerking tussen Viva las Vega’s, NGPF, Act4Change en EVA en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Youth in Action en Provincie Oost-Vlaanderen. Het is een Nederlands-Belgische samenwerking en richt zich op jongeren uit Nederland en België. Future Food Academy start in december en eindigt in juni 2014 en bevat vier trainingsweekenden, twee trainingsdagen en twee excursies.

 

Future Food Academy kent drie fasen. De eerste fase richt zich op kennis en informatie opdoen. Vervolgens gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag om een eigen actieplan te ontwikkelen en uit te voeren. Dit kan een campagne zijn gericht op de overheid, bedrijven of consumenten, gericht op een hogere consumptie van plantaardige eiwitten. In de laatste fase gaan de deelnemers het gesprek aan met beleidsmakers uit Belgie, Nederland en Europa. Uiteraard krijgen de deelnemers gedurende het gehele traject gerichte training en begeleiding.

 

Aanmelden voor Future Food Academy kan vanaf nu. De kosten voor deelname aan het programma bedragen €75,- inclusief vervoer, overnachting, eten en materiaal. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 18 november. Kijk voor meer informatie op www.futurefoodacademy.nl en schrijf je nu nog in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top