Vegan Pizza
In het kader van de Vegan Challenge hebben we deze maand een aantal lekker vegan recepten voor je in petto! Deze heerlijke vegan pizza is gemakkelijk en snel klaar te maken voor je hele studentenhuis, en door de verschillende verse groenten nog voedzaam ook!
15-30 minuten 4-Persoons
Ingrediënten
- 150 gram Julienne penen (in sliertjes)
- 1 paprika
- 1 grote ui
- 3 bosuitjes
- 150 gram courgette
- 100 ml tomatensaus
- 25 ml sojaroom
- 1 pizzabodem
- Olijfolie
- zwarte olijven
- peterselie
- peper & zout
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel dille
- 1 eetlepel basilicum
- 2 theelepels knoflookpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ui en bosuitjes zeer fijn. Fruit deze in een wok met wat olijfolie.
Voeg de gesneden paprika, courgette en sliertjes peen bij de ui en roerbak het geheel door. Voeg al roerende dille, koriander, peper, zout en knoflookpoeder toe.
Roer in een kommetje de tomatensaus, basilicum en sojaroom door elkaar.
Bestrijk de pizzabodem met de saus en leg de groenten er bovenop.
Versier de pizza met olijven en peterselie.
Haal de pizza na ongeveer 10 minuten uit de oven en besprenkel met wat olijfolie.
Eet smakelijk!