skip to Main Content

Appel-peer crumble

Appel-peer Crumble
appel-peer crumble
Dit heerlijk warme gerechtje heeft een lekker krokant korstje en zacht fruit. Een goed begin van een winterse dag.

1-Persoons

Allergie en Dieet:

Notenvrij, Sojavrij

 

Ingrediënten

  • 1 kleine appel
  • 1 middelgrote peer
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker (agave siroop, ahornsiroop of gewone suiker)
  • 2 eetlepels havervlokken

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appel en de peer. Snij daarna in stukjes en voeg ze samen met het kaneel in een ovenschaaltje. In  een klein steelpannetje, verhit de suiker met 1,5 eetlepel water al roerend totdat het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de havervlokken toe, blijf dit goed omscheppen. Schenk dit over het ovenschaaltje met fruit heen. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven totdat er een mooi goudbruin korstje ontstaat.

 

Tip: Varieer ook met de soorten fruit. Je kunt bijvoorbeeld ook bosbessen of frambozen uit de diepvries gebruiken. Voeg bij frambozen wel een naar smaak suiker aan het fruit toe, omdat deze een stuk zuurder zijn.

 

Vegan Challenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top