skip to Main Content

Lezingen duurzaamheid UU – 7.5 ECTS!

Lezingen Duurzaamheid UU – 7.5 ECTS!

unnamed

Duurzaamheid als wereldbeeld

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen. 

Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema‘s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Studiewaardeerbaar
Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.

Wanneer: 8 dinsdagen vanaf dinsdag 4 februari

Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Waar: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

UU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top