skip to Main Content

Stap met huisgenoten onder de douche!

Stap Met Huisgenoten Onder De Douche!

DSH

Verwarming lager en trui aan, onder de douche springen met medestudenten en eten bij kaarslicht om daarmee een positief effect te hebben op de wereld! Tijdens de landelijke competitie Het Duurzaamste Studentenhuis maken studenten met hun energiezuinige en milieubewuste acties kans op prijzen tot 1000 euro.

Tijdens de competitie – die loopt van 6 januari tot 6 februari – voeren deelnemende studentenhuizen twee duurzame acties uit. Met de actie ‘Koud? Trek een trui aan!’ en een actie die je helemaal zelf kunt bedenken, zet jij je in voor minder verspilling en meer duurzaamheid!

Deelnemers uploaden foto’s en video’s van hun acties op www.duurzaamstestudentenhuis.nl. Een jury en bezoekers van de website bepalen samen welke studentenhuizen in de prijzen vallen.

Dus schrijf je in, upload twee acties en werf die stemmen! Tijdens de competitie kunnen deelnemers bezocht worden door het ‘DSH’-mediateam. Dit is dé kans om hun huis in de spotlight te zetten zodat ze kunnen laten zien hoe duurzaam ze al zijn of gaan worden. De huizen met de meeste stemmen worden bekeken door een jury. Samen bepalen jury en stemmers wie Het Duurzaamste Studentenhuis 2014 wordt. De winnaar krijgt een bedrag van €1000,- om duurzaam te besteden. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk €750,- en €500,-.

De inschrijving loopt tot 31 januari 2014. Inschrijven kan via de website www.duurzaamstestudentenhuis.nl.

Partners

De campagne is een initiatief van Upact, met steun van Hivos, ASN Bank, Studenten voor Morgen, De Leckere, Strix Lease en Your Bricks. Upact zet zich in voor duurzame vrede. Zij inspireert jongeren om bij te dragen aan het voorkomen en oplossen van conflicten in de wereld. Hivos is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie. ASN Bank streeft naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Studenten voor Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. De Leckere is een onafhankelijke Nederlandse biologische speciaal bierbrouwerij en Strix Lease is een vooruitstrevende leasemaatschappij op het gebied van elektrisch rijden. Your Bricks is een programma voor jongeren die iets willen doen voor een duurzame wereld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top