skip to Main Content

Minestrone met courgette en kikkererwten

Minestrone Met Courgette En Kikkererwten

Een maaltijdsoep is fijn als je grieperig bent, of het buiten koud is. Maar ook als er niks aan de hand is: lekker met een kom soep op de bank voor de TV – wat wil je nog meer? Dit is een recept voor 2 dagen, dus je kan dubbel genieten!

Boodschappenlijstje voor nog geen €2,50 per dag!
60 gr penne (of pasta naar keuze)
1 courgette
1 blik kikkererwten (310 of 400 gram)
1 kleine ui
2 teentje knoflook
1 prei
2 bouillonblokjes (groente)
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel oregano
1 eetlepel roomboter
1 scheutje olijfolie
2 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas

Breng ongeveer 1 liter water aan de kook (in de waterkoker, of in een pan). Snij de ui in blokjes en pel de knoflook. Snij de prei in ringetjes en was ze goed. De courgette snij je in blokjes, maar niet te klein, want dan kook je ze helemaal stuk. Als het water kookt, verkruimel je de bouillonblokjes in de maatbeker en doe je het water erbij. Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost.

Smelt de roomboter met een scheutje olijfolie in de pan. Doe de ui, de prei en de uitgeperste (of fijngesneden) teentjes knoflook in je pan en bak ze, onder regelmatig roeren, 2 minuten. Voeg de blokjes courgette en de oregano toe; blijf roeren en bak het geheel 2 minuten. Dan gaat de bouillon erbij en de tomatenpuree erbij; breng alles aan de kook, en doe, als het kookt, de pasta erbij. Draai het vuur iets zachter, zodat het middelhoog is, zet de deksel er half op, anders verdampt de soep waar je bij staat, stel je kookwekker of de timer van je telefoon in op 6 minuten en laat de soep pruttelen.

Spoel de kikkererwten spoel goed af (in een zeef of vergiet onder stromend water). Doe, als de timer gaat, de kikkererwten in de soep en roer je alles even heel goed door. De deksel gaat er weer half op, de timer weer aan, en nog even 6 minuten geduld.

Als de timer weer gaat, is de soep klaar. Maal er wat peper overheen (hij zou, door de bouillon en de kaas die erbij gaat, zout genoeg moeten zijn), roer het nog een keer door, en doe helft van de soep in een grote kom. Let erop dat je, als je geen kom hebt die groot genoeg is om alle soep in een keer in te doen, wel goed vanaf de bodem van de pan opschept. Strooi een eetlepel kaas over je soep en lepelen maar!

Tip
Als je pesto op voorraad hebt, is het erg lekker om bij een flinke theelepel pesto over de minestrone te doen.

Efficiënt, gezond en verantwoord koken. Lees het verhaal en de visie van onze wekelijkse chef Susannah Herman hier.

spooonsfor1logo
Kijk voor meer recepten van Susannah op www.spooons.nl en download de app!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top