skip to Main Content

Ovenschotel met aardappel, linzen, geitenkaas en aubergine

Ovenschotel Met Aardappel, Linzen, Geitenkaas En Aubergine

Dit is een soort vegetarische moussaka, maar moussaka wordt met aardappelpuree en béchamel-saus gemaakt. En met gehakt natuurlijk. Desondanks kun je jezelf een mooi vakantiegevoel bezorgen als je deze ovenschotel maakt. Het is een gerecht om twee dagen van te genieten, maar je kan ook iemand te eten vragen!

 Boodschappenlijstje voor nog geen €4,- per dag!
1 eetlepel roomboter
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 klein blikje linzen (160 gr)
1 aubergine
1 kleine fles pastasaus naar keuze (260 gr)
130 gr chèvre (zachte witte geitenkaas)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel rozemarijn
400 gram aardappels

Verwarm de oven voor op 150º. Snij de ui in blokjes en pel het teentje knoflook. De aubergine snij je in blokjes van 1 bij 1 cm. Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Doe ze in een pan met water en een beetje zout en breng ze aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels 8 minuten op een middelhoog vuur.

Verhit de roomboter en de olijfolie in een koekenpan en doe de blokjes ui en het uitgeperste (of kleingesneden) teentje knoflook erin. Als dit 2 minuten gefruit heeft, doe je de aubergine met een halve theelepel paprikapoeder en de rozemarijn in de koekenpan bij de ui en knoflook en zet je het vuur iets hoger. De aubergine zal al het vet opzuigen, maar je hoeft geen olie of boter meer toe te voegen. Als de aubergine aan alle kanten is gebakken, giet je de pastasaus eroverheen, doe je de linzen erbij, draai je het vuur weer zachter en laat je het 6 minuten zacht pruttelen.

Als de plakjes aardappels klaar zijn, giet je ze af. Giet de auberginesaus in de ovenschaal en doe de plakjes aardappel overheen. Het is mooi als je echt een deksel van de aardappels kan maken, maar als je ovenschaal heel groot is, zal dat niet gaan. Geen ramp, het smaakt hetzelfde. Verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal, strooi er nog wat paprikapoeder overheen en zet de ovenschaal in de oven. Na 10 minuten zou de geitenkaas zacht en een klein beetje gekleurd moeten zijn. Doe de helft op je bord. De rest is voor morgen!

Tip:
Om het gerecht op te warmen kan je de ovenschaal in aluminiumfolie pakken en in een voorverwarmde oven zetten (ongeveer 15 minuten op 150º), of je kan het in een schaaltje in de magnetron doen.

 

Gezond, verantwoord, efficiënt en budget koken. Lees het verhaal en de visie van onze wekelijkse chef Susannah Herman hier.

spooonsfor1logo

  Aan de slag? Kijk op www.spooons.nl en download de app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top