skip to Main Content

Tijd voor pittige penne!

Tijd Voor Pittige Penne!

Pittige penne met champignons, tomaat en paprika

Dit is een lekker makkelijk gerecht – het is een variatie op het standaardbordje ‘pasta rood’, maar dan nu een beetje pittig. Je kan het zoveel opvoeren als je wilt, begin met 0,25 theelepel cayennepeper, en maak het dan naar je eigen behoefte extra heet met nog meer cayennepeper of paprikapoeder.

Boodschappenlijstje voor nog geen €4,-
0,5 rode paprika
100 gr (kastanje)champignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel roomboter
1 scheutje olijfolie
0,25 theelepel cayennepeper
75 gr penne (of andere pasta)
1 eetlepel geraspte (Parmezaanse) kaas)
2 tomaten
35 ml slagroom (2 eetlepels)
Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Als het water kookt, doe je de pasta erbij en kook je hem in 12 minuten al dente.
Snij de ui in reepjes en pel het teentje knoflook. Haal de kontjes van de champignons en snij ze in plakjes (de champignons, de kontjes gooi je weg natuurlijk). Snij de tomaten in kleine blokjes (ongeveer 1×1 cm) en de paprika in reepjes.
Doe de roomboter en olijfolie in de pan, doe er de ui en het geperste of kleingesneden teentje knoflook erbij, en fruit ze 2 minuten. Nu kunnen de champignons en de reepjes paprika erbij; bak ze op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten en doe er dan de tomaten, de cayennepeper, een beetje zout, de slagroom en twee eetlepels water erbij.
Draai het vuur zacht en laat het allemaal lekker pruttelen tot de pasta gaar is. Proef of de saus pittig genoeg is voor je; zo niet, kan er nog wat cayennepeper bij.
Giet de pasta af, doe hem op je bord (of in een kom) en meng de saus erdoorheen.
Tot slot gaat de kaas erover – eet smakelijk!

 

 Gezond, verantwoord, efficiënt en budget koken. Lees het verhaal en de visie van onze wekelijkse chef Susannah Herman hier.

 spooonsfor1logo

Zelf aan de slag? Kijk op www.spooons.nl en download de app.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top