skip to Main Content

Sustainabul 2014 onderweg naar ontknoping!

Sustainabul 2014 Onderweg Naar Ontknoping!

L

Duurzaamheid als integraal onderdeel van het beleid van alle hoger onderwijs instellingen. Dat is het doel van de SustainaBul, de duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijs instellingen. Op woensdag 11 juni wordt de SustainaBul voor de derde keer uitgereikt.

Veel belangrijker dan hoog eindigen is het meedoen. “Als instellingen meedoen aan de SustainaBul, betekent dat dat ze bereid zijn om transparant te zijn over hun eigen beleid, en dat ze van elkaar willen leren,” aldus Sybren Bosch, voorzitter van Morgen. “Kennis uitwisselen maakt dat de sector als geheel sneller naar een hoger plan groeit, waardoor de bijdrage aan een duurzame samenleving toeneemt.”

Studenten voor Morgen, die de ranking in 2012 ge├»nitieerd heeft, merkt dat de aandacht voor duurzaamheid als integraal onderdeel van het onderwijs toeneemt. Veel instellingen zijn op hun eigen manier actief op dit thema. De vragenlijst van de SustainaBul is dit jaar flink uitgebreid, en beslaat nu duurzaamheid binnen vier thema’s: onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en integrale benadering. Morgen gelooft dat duurzaamheid in al deze onderdelen nodig is om te komen tot onderwijsinstellingen die actief bijdragen aan een meer duurzame samenleving, primair door afgestudeerden te leveren die zelf inzien dat een duurzame bijdrage aan de huidige samenleving noodzakelijk is.

In de afgelopen maanden hebben hoger onderwijs instellingen de vragenlijst van de SustainaBul ingevuld. Bij iedere vraag levert de instelling vervolgens een bewijsstuk om aan te tonen dat het antwoord ook juist is. Deze bewijsstukken worden door een team van rankers gecontroleerd, waarna de ranking opgemaakt wordt. De resultaten van alle instellingen worden vervolgens gepubliceerd.

Op de uitreiking op woensdag 11 juni staat kennisuitwisseling centraal. Naast de plenaire uitreiking is er een SustainaBul Experience met workshops en een markt, waarbij studenten, instellingen en andere betrokkenen uit de sector met elkaar in gesprek gaan. “Het idee is dat de dag leidt tot nieuwe inspiratie, zodat iedere aanwezige binnen zijn eigen instelling met nieuwe energie aan de slag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top