skip to Main Content

Recept: kokoskip met spinazie en rijst

Recept: Kokoskip Met Spinazie En Rijst

Dit is een superrelaxed gerecht: je gaart de kipfilet en de spinazie in kokosmelk, dus je hebt met minimale inzet toch een bijzonder gerecht, met romige kokossaus. Zorg dat je spinazie schoon is, want als er zand in zit heeft je eten het soort bite waar niemand trek in heeft…

Boodschappenlijstje voor nog geen €4,50!
75 gr rijst naar keuze
1 kleine kipfilet
1 teentje knoflook
1 scheutje zonnebloemolie
200 ml kokosmelk
300 gr gewassen spinazie
0,5 theelepel paprikapoeder

Kijk op de verpakking van de rijst hoeveel tijd je nodig hebt om hem te koken – voor de rest van het gerecht heb je ongeveer 30 minuten nodig, dus zorg dat je alles goed op elkaar afstemt.

Pel het teentje knoflook. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan (waar je ook een deksel bij hebt) en bak daarin het uitgeperste (of kleingesneden) teentje knoflook ongeveer 30 seconden op hoog vuur. Strooi er dan de paprikapoeder overheen en doe de kokosmelk en de kipfilet erbij. Breng de kokosmelk aan de kook, draai het vuur zachter (middelhoog) en laat alles 5 minuten pruttelen. Dan zet je de deksel op de pan en draai je het vuur uit. Laat de kip in 20 minuten gaar worden. Die tijd kan je gebruiken om de rijst te maken, maar je kan ook gewoon even iets anders gaan doen.

Na 20 minuten haal je de kipfilet uit de kokosmelk en leg je hem op een snijplank. Steek het vuur onder de kokosmelk aan en breng het aan de kook. Doe de spinazie in de kokosmelk en laat hem in 5 minuten slinken en gaar worden. Snij de kipfilet in plakjes van 1 cm dik.

Doe de rijst op je bord. Schep de spinazie naast de rijst op je bord (laat de kokosmelk nog even in de pan) en leg de plakken kipfilet op de spinazie. Giet dan de kokosmelk over de spinazie, de kip en de rijst. Maal er tot slot nog wat zout en peper overheen en garneer je diner met een snufje paprikapoeder.

 Gezond, verantwoord, efficiënt en budget koken. Lees het verhaal en de visie van onze wekelijkse chef Susannah Herman hier.

 spooonsfor1logo

Zelf aan de slag? Kijk op www.spooons.nl en download de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top