skip to Main Content

Jasmijn op de Dutch Design

Jasmijn Op De Dutch Design

Van 18 tot en met 26 oktober was Eindhoven weer het middelpunt van Nederlandse ontwerpen in de Dutch Design Week. Ik besloot er, net als voorgaande jaren, samen met mijn fotocamera een kijkje (en kiekje) te nemen. Het resultaat deel ik graag met de lezers van Duurzamestudent.nl

Vooral de programma-onderdelen in Strijp-S spreken mij aan. Alleen de industriële omgeving en gebouwen maken het dit jaarlijkse bezoekje al waard. Dit keer is mijn blik vooral gericht op duurzame producten, productieprocessen en voeding. En daar is veel van te zien – een goed teken. Vooral de creatieve manieren van eten maken en de productie van natuurlijke verf verrassen mij. Hier een kleine impressie vanuit dit perspectief:

Tijdens DDW2014 verandert het terrein van SPACE-S (nabij Strijp-S) in het mini-festival OPEN UP met als overkoepelend thema ‘klantgestuurd werken en duurzaamheid’. Hier zien we een glazen kas met daaromheen kleine paviljoens (gemaakt van hergebruikte houten kozijnen uit de wijk Geestenberg) ontworpen door designers maar ook door toekomstige bewoners van SPACE-S.

Dynamic Food – Een pop-up eetcafé en een tentoonstelling die het binnen- en buitenleven aan elkaar koppelt. Hier kun je proeven dat je heerlijk kunt eten als de bron van onze voeding dicht bij huis ligt.

Dynamic Food

Bij Dopper, bekend van de flesjes met de felle kleuren, vertellen mensen over de impact van plastic afval en hopen daarmee de wereld een stukje mooier te maken. Bezoekers konden zich laten fotograferen in deze bijzondere ‘Plastic Wave’.

Algaemy onderzoekt het potentieel van microalgen in een creatieve context, zoals in kleding en in de keuken. De enorme mogelijkheden van microalgen worden al geruime tijd in de natuurwetenschappen onderzocht. Tegelijkertijd is de artistieke en creatieve waarde van deze bron onontgonnen gebied.

DSC_0215 copy

Algaemy

Levende Kleuren. Met dit project wordt gewerkt aan het beschrijven en tonen van de eigenschappen en specifieke kwaliteiten van de natuurlijke kleuren in woonproducten, met name verf en textiel.

Deze column / fotoreportage is van Jasmijn van Es.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top