skip to Main Content

Moeite met studeren? Koop een plant!

Moeite Met Studeren? Koop Een Plant!

Groen in je kamer is niet alleen goed voor de gezelligheid en de zuurstof, uit onderzoek is nu gebleken wat wij ook wel hadden kunnen voorspellen: het is ook goed voor je productiviteit!

Als ik dit zo zie krijg ik alweer zin in het voorjaar, lekker buiten aan de slag!

Als ik dit zo zie krijg ik alweer zin in het voorjaar, lekker buiten aan de slag!

Meer groen in de buurt doet wonderen. We wisten al dat mensen die in een groene omgeving wonen zich gezonder voelen dan mensen in buurten met weinig groen. Nu blijkt ook dat een groene werkomgeving de productiviteit stimuleert. Niet alleen vanwege de frisse lucht, maar vanwege een heel scala aan voordelen.

 

Een comfortabele werkplek

Uit onderzoek van de University of Queensland blijkt dat een kantoor dat met planten verrijkt is, het personeel gelukkiger maakt en de productiviteit tot wel 15 procent verhoogt! Een zooitje planten toevoegen aan je werkomgeving verbetert je tevredenheid en je kwaliteit van leven. Een groene werkplek helpt om meer fysiek, mentaal en emotioneel bij het werk betrokken te zijn. “Je werkplek meer natuurlijk inrichten helpt om het plezieriger, comfortabeler en rendabeler te maken,” aldus professor Haslam, betrokken bij het onderzoek.

“Employees were more satisfied with their workplace and reported increased concentration levels and better perceived air quality in an office with plants.”
Professor Haslam

 

Met enig Nederlands chauvinisme vermeld ik er natuurlijk ook even bij dat de Universiteit Groningen partner was in dit onderzoek. Het verschil tussen de impact van strak ingerichte versus groene kantoorruimtes op de medewerkers van twee grote commerciële kantoren in Engeland en Nederland werd onderzocht. De ervaring van de luchtkwaliteit, concentratie en tevredenheid over de werkplek werden hierin ook meegenomen.

 

“Modern offices and desks have been stripped back to create sparse spaces – our findings question this widespread theory that less is more – sometimes less is just less.”
Professor Haslam

 

Wat een plantje hier en daar al niet voor voordelen kan opleveren! Eigenlijk wisten we natuurlijk al dat meer groen goed voor je is, maar het is toch leuk dat er nu ook wetenschappelijk bewijs is.

Het ziet er zo nog een beetje somber uit, maar het is een begin.

Het ziet er zo nog een beetje somber uit, maar het is een begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top