skip to Main Content

Recept: de hybride hamburger (Italian style)

Recept: De Hybride Hamburger (Italian Style)

Afgelopen week schreef ik over de discussies tussen vegetariërs die vaak van mening zijn dat iedereen zou moeten stoppen met vlees eten, en fervente vleeseters die gewoon vlees blijven eten omdat het lekker is. Als gulden middenweg in deze discussie introduceerde ik de hybride hamburger: een hamburger gemaakt van 50% rundergehakt en 50% vegetarisch gehakt.

IMG_6398

Hieronder het recept waarmee ik zal bewijzen dat tofu niet altijd smerig en droog hoeft te zijn: de hybride hamburger (Italiaanse style) met zelfgemaakte pesto!

 

IMG_6410Benodigdheden voor de pesto:

 • minimaal 20gr. pijnboompitten
 • minimaal 20gr. verse basilicum
 • olijfolie
 • minimaal 20gr. Parmezaanse kaas
 • 1 of 2 teentjes knoflook

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan in 3 min. goudbruin. Maal de pijnboompitten, kaas, basilicum, olie en knoflook fijn met een staafmixer of keukenmachine. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het mooie van pesto is dat je zelf de verhoudingen van pijnboompitten, basilicum, en kaas kunt aanpassen aan wat jij lekker vindt.

 

Rundergehakt en vegetarisch gehakt is liefde op het eerste gezicht!

Rundergehakt en vegetarisch gehakt is liefde op het eerste gezicht!

Benodigdheden voor 4 hamburgers:

 • rundergehakt (niet mager)
 • tofu gehakt
 • 1 ei
 • 1 eentje knoflook
 • 2 bosuitjes
 • wat verse oregano
 • olijfolie
 • 2 tomaten
 • augurken
 • mozzerella
 • (rode) ui
 • ijsbergsla
 • 4 Italiaanse bollen

Doe het runder- en tofu gehakt samen met het ei, de knoflook, de in kleine stukjes gesneden bosuitjes en de oregano in een kom en mix het met een staafmixer tot een geheel. Maak hier 4 even grote ballen van die je vervolgens rustig plat slaat tot een hamburger. Bak deze met olijfolie in een pan tot ze goed gaar zijn. Tussendoor af en toe omdraaien.

Snijd de tomaten, augurken, mozzerella en ui in platte plakken. Deze gaan aan het eind gewoon vers op de burger. Snijd de Italiaanse bollen open en verwarm ze eventueel een paar minuten in de over op 220 graden. Smeer ruim pesto op een bol en vul het vervolgens met de hamburger en de overige ingrediënten.

 

IMG_6432

 

 Eet smakelijk! Laat ons in een reactie weten wat jij ervan vindt!


 

[poll id=”4″]

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top