skip to Main Content

Een dag uit het leven van de voorzitter van Morgen: Mart!

Een Dag Uit Het Leven Van De Voorzitter Van Morgen: Mart!

Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst, is op zoek naar een nieuw bestuur! De komende weken vertelt ieder bestuurslid op duurzamestudent.nl hoe zijn of haar functie eruit ziet. Bekijk hier de volledige vacature voor het bestuur van Morgen 2015-2016!

mart

Mart Lubben, voorzitter van Morgen 2014-2015
Veel te vroeg gaat de wekker na een veel te lange nacht, want ja, ik blijf een student.  Gister ben ik iets te lang blijven hangen na de ALV van de Nationale Jeugdraad (NJR). ‘S ochtends pak ik mijn fiets naar Leiden Centraal.  Met regelmaat ga ik naar Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Delft, maar soms ook naar Zwolle, Groningen, Wageningen, Eindhoven en omstreken. Het is te verwachten als voorzitter van een landelijk studentennetwerk dat je het hele land door reist. Ik vind het geweldig en één van de leukste onderdelen van mijn functie. Actief bezig zijn met het externe netwerk van Morgen, dat is  veel vergaderen, naar bijeenkomsten gaan,  presentaties geven en op zijn tijd een netwerkborrel.  Vandaag ga ik naar de Green Office in Utrecht om te werken aan de SustainaBul en de Nationale Studenten Enquête (NSE).

In de trein lees ik mijn mailtjes en denk ik na over de grote lijnen van Morgen. Hoe kunnen wij op korte en op lange termijn als studentenorganisatie de grootste impact hebben op verduurzaming van de HO-sector? Hoe kan ik bij mijn bestuursleden  en de projecten het minimale veiligstellen en het  maximale toelaten? Gelukkig hoef ik deze vragen niet in mijn eentje  te beantwoorden, mijn bestuursleden, de adviesraad en genoeg anderen staan klaar om te helpen. Hier maak ik dan ook zeer graag gebruik van.  Als voorzitter sta je nooit alleen.

Aangekomen in de Green Office start het eerste overleg. Met Linda (Bestuurslid hoger onderwijs) overleg ik over de mogelijkheden om iets met de Nationale Studenten Enquête te doen. Ik bespreek met haar de interessante momenten van de ALV, de gesprekken met de jongerenvertegenwoordigers, LSVB, Expresso, JMA, CNV jongeren en vele anderen.  Ook bespreek ik het plan om een landelijke energiecampagne voor studenten op te zetten. Na wat gebabbel en nutteloos ge’sog gaan wij verder.

Even later sluit ook Joke aan, de coördinator van de SustainaBul. Zij regelt al het contact met de 24 rankers en de instellingen die meedoen. Deze avond is er een rankersbijeenkomst. Wij zijn bezig met de voorbereidingen, checken of alle instellingen alles hebben aangeleverd en bellen hen na als dat nodig is.

Dit stuk gaat over mijn hele dag, maar hoe de rankersbijeenkomst vanavond gaat lopen weet ik op dit moment nog niet. Dit is een beetje het leven van een voorzitter. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar je hebt niet alles in de hand. Een grote dosis flexibiliteit en creativiteit helpen je dan ook om zonder kleerscheuren door de meeste situaties te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top