skip to Main Content

Een dag uit het leven van de secretaris van Morgen: Stef!

Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst, is op zoek naar een nieuw bestuur! De komende weken vertelt ieder bestuurslid op duurzamestudent.nl hoe zijn of haar functie eruit ziet. Bekijk hier de volledige vacature voor het bestuur van Morgen 2015-2016!11073576_767098673381862_7802004462605159935_n

Dit jaar ziet voor mij elke dag en elke week er anders uit. Ik kan mijn tijd flexibel indelen en het maakt dus niet uit of ik nou ‘s ochtends, ‘s avonds of in de weekenden aan de slag ga. Als secretaris heb ik een ontzettend gevarieerd takenpakket.

Een aantal taken zijn vast, zo houd ik bijvoorbeeld onze info mail bij. Op sommige dagen word ik overspoeld met mails en blijf ik me verbazen over de gekste aanvragen tot de tofste kansen die er allemaal voorbij komen. Aangezien ik erg nieuwsgierig ben vind ik het erg leuk de eerste te zijn die dit allemaal mag bekijken en verdelen (wat je natuurlijk ook in je voordeel moet gebruiken, bijvoorbeeld wanneer iemand van Ben&Jerry’s mailt over het maken van een afspraak).

Ook mag ik me als secretaris buigen over onze lange termijn visie, namelijk in de vorm van het beleid. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, met het hele bestuur hebben we samen nagedacht over onze ambities, plannen en ideeën over Morgen: wat willen de het komende jaar samen bereiken? Dit schrijf je vervolgens met z’n allen op in je jaarlijkse beleid. De secretaris overziet dit hele proces van opstellen en natuurlijk ook het uitvoeren ervan, iets wat ik een van de leukste verantwoordelijkheden van de secretaris vind.

Onder sommige vaste taken zoals notulen uitwerken kom ik helaas niet uit. Hier tegenover staat dat mijn functie ontzettend veel ruimte biedt voor mijn eigen invulling. Zo organiseer ik dit jaar meerdere conferenties en ben ik op dit moment samen met de JMA bezig met het opzetten van een battle tussen studentenhuizen die zo snel en goed mogelijk zonnepanelen op hun dak moeten zien te krijgen. Op deze manier kom ik in veel verschillende plaatsen en ontmoet ik tal van nieuwe mensen, aangezien ik het liefst samenwerk met anderen geniet ik hier enorm van. Ook vind ik het een mooie uitdaging om door het hele land te praten met externe organisaties, wat een presentatie bij een studievereniging kan zijn, of een sponsorgesprek met mijn favoriete ijsmaker. Het is als secretaris helemaal aan jezelf op welke manier je je functie wil indelen, en daarnaast speel je natuurlijk in op de behoeftes van je bestuursleden. Ofwel: een supertoffe functie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top