skip to Main Content

Een dag uit het leven van de penningmeester van Morgen: Anna!

Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst, is op zoek naar een nieuw bestuur! De komende weken vertelt ieder bestuurslid op duurzamestudent.nl hoe zijn of haar functie eruit ziet. Bekijk hier de volledige vacature voor het bestuur van Morgen 2015-2016!anna hoofd

Vandaag is het woensdag, de dag waarop ons bestuur vergadert in de Green Office Utrecht. Omdat ik geen college heb, is woensdag mijn ‘Morgen’ dag; de dag waarop ik de hele dag met mijn Morgen taken bezig ben. Ik ga al vroeg richting Utrecht. Ik woon namelijk in Leiden dus ik ben altijd even onderweg met de trein en bus.

Eenmaal op locatie ga ik mijn boekhouding bijwerken. Dit is mijn voornaamste taak als penningmeester en doe ik eens in de maand. Alle uitgaven verwerk ik digitaal en op papier. Dat is niet zo duurzaam, maar het moet van de belastingdienst. Daarna hebben we de wekelijkse bestuursvergadering. Deze duurt bij ons vaak 1.5 tot 2 uur. We bespreken hierbij wat er deze week is gebeurd en wat er moet gebeuren voor aankomende vergadering. Ik vertel over de voortgang in de Green Office beweging, waar ik, naast penningmeester zijn, veel mee bezig ben. Als penningmeester vul je namelijk niet al je uren met financiële taken, maar heb je ook veel ruimte om andere projecten op te pakken. Daarom heb ik ook tijd om mijn bestuursgenootjes vaak te helpen. Ik doe bijvoorbeeld mee met het ranken voor de SustainaBul en ondersteun Rebecca, het bestuurslid Studentennetwerk bij de Duurzame Introductie Stunt.

Na de vergadering gaan we altijd weer weg met nieuwe taken en afspraken, bijvoorbeeld met onderwijsinstellingen, partners of enthousiaste studenten! Kortom, een super gezellig en productief dagje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top