skip to Main Content

Een dag uit het leven van bestuurslid Studentennetwerk Rebecca!

Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst, is op zoek naar een nieuw bestuur! De komende weken vertelt ieder bestuurslid op duurzamestudent.nl hoe zijn of haar functie eruit ziet. Bekijk hier de volledige vacature voor het bestuur van Morgen 2015-2016!

Als bestuurslid Studentennetwerk is geen dag hetzelfde. Je hebt contact met heel veel verschillende studentenorganisaties maar zit ook vaak om tafel met professionele partners voor verschillende projecten. Eigenlijk ben jij de spin in het web van het netwerk; jij ontmoet, ondersteunt en verbindt mensen met elkaar.

Groot onderdeel van je takenpakket is contact onderhouden met de lidverenigingen, verspreid door het hele rebecland. Zo spreek je ze af en toe per mail, skype of telefoon om te horen wat er speelt. Het leukste zijn de bezoeken voor de persoonlijke gesprekken 1x per jaar en het bijwonen van de diverse evenementen. Je bouwt zo een groot netwerk op en ontmoet veel studenten die allen interesse hebben in duurzaamheid en inspirerende projecten en events neerzetten. Een ander super leuk onderdeel als bestuurslid Studentennetwerk is het zoeken van nieuwe leden. Je gaat met ze in gesprek over Morgen en probeert zo het netwerk steeds groter en diverser te maken.

Daarnaast heb je als bestuurslid Studentennetwerk de ruimte om in veel verschillende projecten iets bij te dragen. Zo heb ik dit jaar met andere bestuursgenoten en Sustainable Motion het Sustainable Career Event georganiseerd, een super leerzame en toffe ervaring om zo’n groots event neer te zetten. Verder is de Duurzame Introductie Stunt een hele leuke competitie vanuit Morgen waar ik veel mee bezig ben. Je moet opzoek naar sponsoren, schrijft het projectplan en werkt vervolgens samen met een aantal vrijwilligers het project uit. Zelf had ik vooraf nog niet veel ervaring met dit soort projecten, waardoor alles voor mij één groot leerproces geweest is. Binnen het bestuur van Morgen krijg je de kans jezelf te ontwikkelen en veel vrijheid om je eigen ideeën te verwerken, wat heel erg veel voldoening geeft.

Tot slot is de functie bestuurslid Studentennetwerk super flexibel. Je kunt zelf indelen wanneer je afspraken hebt en hoe je dag eruit ziet. Wel kom je elke week samen met je bestuur voor de vergadering, een fijn moment om alle ervaringen en dilemma’s te delen.

Al met al heb ik met volle teugen genoten van mijn jaar als bestuurslid Studentennetwerk en heb ik veel waardevolle contacten en ervaringen opgedaan. Ben jij dus in voor een afwisselende, sociale en super leerzame functie? Dan ben jij ons nieuwe bestuurslid Studentennetwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top