skip to Main Content

De ECOnfession box: biechten voor een beter milieu

De ECOnfession Box: Biechten Voor Een Beter Milieu

 

Sinds kort is Morgen (waar Duurzamestudent.nl onderdeel van is) een samenwerking aangegaan met Koelestudenten om nog meer studenten te inspireren slimmer met energie om te gaan. Hieronder een blog door hen geschreven.


 

Wij weten wat je afgelopen zomer hebt gedaan: jouw citytrip naar Barcelona per vliegtuig, dat exotisch stuk fruit wat je hier in de supermarkt hebt gekocht en dat je wel eens heel lang onder de douche staat. We weten er allemaal vanaf, van jouw ecologische zonden. Maar vrees niet langer! Want wij weten ook hoe wij dit kunnen oplossen. Want wanneer je nu jouw verwarming hebt laten aanstaan terwijl de ramen openstonden of je de lichten bent vergeten uit te doen terwijl je de ruimte verliet; het is tijd om dit op te biechten!

Schrijf jouw ecologische zonden op een stukje papier en plaats dit in de ECOnfession box. Deze box is niet alleen ontworpen om jouw zonden bekend te maken maar ook om hier oplossingen voor te vinden. We weten dat je het leuk vindt om te reizen en mango’s en ananassen zijn natuurlijk ook super lekker! Maar misschien is het goed om te proberen om regionale producten uit de supermarkt te kopen en de trein en bus te gebruiken, daar waar mogelijk. We weten dat dit niet altijd mogelijk is dus we rekenen er ook niet op dat je meteen al deze gewoontes zal gaan veranderen.

Echter om thuis energie te besparen hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Wij hebben de Koelnessmeter ontworpen, een gemakkelijk te gebruiken online tool. Deze Koelnessmeter evalueert jouw energieconsumptie, bekijkt wat jouw CO2-uitstoot is en rekent ook uit hoeveel geld je bespaart wanneer je een paar van onze energiebesparende tips gebruikt. De Koelnessmeter geeft aan hoe goed je al bezig bent en laat ook zien in welke delen in jouw huis je nog steeds kan verbeteren zodat je energie en geld bespaart. Het is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. Dus ga naar onze website en probeer het eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top