skip to Main Content

Een dag uit het leven van bestuurslid PR Simone!

Morgen, het landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst, is op zoek naar een nieuw bestuur! De komende weken vertelt ieder bestuurslid op duurzamestudent.nl hoe zijn of haar functie eruit ziet. Bekijk hier de volledige vacature voor het bestuur van Morgen 2015-2016!8 Bestuur Morgen 7 oktober 2014 door Vera Duivenvoorden

Ik val maar met de deur in huis: als bestuurslid PR weet je zelden wat er op een dag staat te gebeuren! Social media laten zich nooit voorspellen en dat vraagt om behoorlijk wat flexibiliteit. Mijn telefoon wordt sommige dagen overspoeld van meldingen, en op andere dagen blijft het opvallend stil en kan ik me met de ‘vaste’ taken bezig houden, zoals het schrijven van de nieuwsbrief en het updaten van de website. Het is daarom ook lastig om als bestuurslid PR de tijd die je in Morgen steekt te plannen. Gelukkig kan ik in tijden van tentamens en deadlines terugvallen op mijn bestuursgenootjes: als één van ons aangeeft het druk te hebben, helpen we elkaar altijd.

Ik begin de dag vaak met het checken van mijn mail. Standaard check ik elke dag ook Twitter en Facebook en kijk ik welke berichten ik die dag heb ingepland met Hootsuite. Ik kijk welke nieuwtjes relevant zijn voor Morgen, welke partners hulp nodig hebben bij promotie en of ik lidverenigingen kan ondersteunen door hun berichten te delen. Mijn mailbox vult zich gruwelijk snel met promotie-aanvragen die snel moeten worden beantwoord. Gelukkig kan ik veel promotie ook doorsturen naar het team van Duurzamestudent.nl (DS): ik ben de schakel tussen de hoofdredacteur (Sherilyn) en Morgen en werk samen met haar aan het bepalen van de synergie tussen Morgen en DS. Dat is een hele uitdaging: DS is een project van Morgen, maar een zelfstandige website. Vragen over identiteit en visie zijn dan heel belangrijk en leuk om over na te denken! Dezelfde uitdaging komt naar voren bij de afspraak vandaag in Amsterdam over de SustainaBul met partner SURF. Dit jaar valt de uitreiking van de SustainaBul samen met hun symposium. We willen het als één dag communiceren, maar ook als aparte onderdelen. Hoe communiceer je dat naar je netwerk en naar de media, bijvoorbeeld in persberichten?

Als PR bestuurslid ben je dus niet alleen maar Facebookberichtjes aan het sturen, maar denk je strategisch mee over de identiteit, branding en visie van Morgen en Duurzamestudent. Je helpt bij alle projecten met de communicatie en promotie en bent daarom overal bij betrokken. Je hebt veel contact met partners en ontmoet veel nieuwe mensen. Het vraagt wel om wat flexibiliteit, maar dat betekent ook veel vrijheid en afwisseling. Dat maakt iedere dag leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top