skip to Main Content

Lentequiche met groene asperges

Lentequiche Met Groene Asperges

Langzaam verschijnen ze weer in de schappen van de winkel. De witte en ook groene trots van Limburg: asperges. Als Limburgse ben ik echt opgegroeid met de witte asperge. Mijn vader nam ze mee van een boer op weg van werk naar huis. Totdat ik op mezelf ging wonen, had ik nooit door dat het schillen van asperges best veel werk is en dat het heel secuur moet gebeuren. Doe je dat niet, dan krijg je boze gezichten aan tafel…

Aspergequiche met tomaat en dille1

Een nog recentere ontdekking van mij is de groene asperge. Iets sterker van smaak, ook van Nederlandse bodem en je hoeft ze niet eens te schillen! Dat scheelt weer afval. Wil je de groene asperge feestelijk op tafel zetten? Maak dan deze vrolijke lentequiche voor je huisgenoten of je familie. In een quiche kun je trouwens mooi al je groenterestjes kwijt, probeer maar!

Ingrediënten:

 • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
 • 4 eieren
 • 100 ml room
 • 6-7 kleine tomaatjes (bijv. Tasty Tom)
 • handje diepvries doperwten
 • 150g groene asperge(tips)
 • 100g jonge geitenkaas
 • dille
 • versgemalen peper
 • zout
 • olie of boter om in te vetten

Aspergequiche met tomaat en dille

Snijd het eindje van de asperges af en kook ze kort (3 minuten) in weinig water. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de quichevorm (25cm) in. Bekleed de vorm met het deeg en prik er gaatjes in. Klop de eieren los in een kom en voeg de room, dille, peper en zout toe. Snijd de tomaten in kwartjes en leg ze met de bolle kant naar beneden in een cirkel in de beklede quichevorm en leg de doperwten in het midden. Verdeel dan de asperges over de taart, zoals op de foto. Schenk het eiermengsel over de groenten en verbrokkel de geitenkaas over de quiche. Minstens 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het deeg goudbruin kleurt en het ei is gestold. Serveer met een frisse salade.

Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top