skip to Main Content

Uit de oude doos maar nog steeds relevant: Greenwashing!

Uit De Oude Doos Maar Nog Steeds Relevant: Greenwashing!

Je kent het wel. Je loopt door de winkel en bent met de beste intenties op zoek naar producten die een iets minder grote impact hebben op het milieu. Je bent niet de enige: het is hip om duurzaam te winkelen. En waar iets hip is, zien commerciële bedrijven geld.

In bovenstaand filmpje testen de mannen van Basta, een Belgisch programma dat enkele jaren geleden op TV te zien was, de goedgelovigheid van de consument. Erg grappig om te zien, maar uiteindelijk bevat het een serieuze boodschap die vandaag de dag nog steeds relevant is:

Beste consument, wees kritisch! Pas op voor greenwashing – producten die zich groener voordoen dan ze daadwerkelijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top