skip to Main Content

Hogeschool Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen Universiteit grote winnaars SustainaBul

Hogeschool Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam En Wageningen Universiteit Grote Winnaars SustainaBul

Wageningen Universiteit mag zich voor de derde keer de duurzaamste hoger onderwijsinstelling van Nederland noemen. Dat bleek gister tijdens de bekendmaking van de SustainaBul, dé duurzaamheidsranglijst van het Nederlandse Hoger Onderwijs die jaarlijks wordt uitgereikt door studentennetwerk Morgen.

Jan Peter Balkenende

Jan Peter Balkenende gaf een indrukwekkende speech over het belang van duurzaamheid in het Hoger Onderwijs.

De SustainaBul kreeg dit jaar een andere vorm dan andere jaren, inspelend op het oorspronkelijke doel van de SustainaBul: meedoen belangrijker is dan winnen. Mart Lubben, voorzitter van Morgen, legt uit waarom: “De ranking is niet het belangrijkste element van de SustainaBul; het gaat om het uitwisselen van best practices, ervaringen en kennis waardoor instellingen van elkaar kunnen leren en elkaar mee kunnen trekken.” Er werden dit jaar daarom twee extra hoofdprijzen uitgedeeld; de prijs voor de Grootste Stijger, die ging naar de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook was dit jaar voor het eerst een prijs voor het Meest Iconisch project voor het duurzaamheidsinitiatief dat het meest inspireert. Hogeschool Utrecht won deze prijs met hun One-Stop-Shop Atelier.

IMG_7120De SustainaBul werd door Harm Edens, onder andere bekend als presentator van ‘Dit was het nieuws’, uitgereikt tijdens de Eerste Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Onderwijs op Hogeschool Leiden. De vele aanwezigen konden deze dag verder nog genieten van workshops, een markt en een inspirerende keynote van voormalig premier Jan Peter Balkenende over duurzaamheid in het Hoger Onderwijs.

Uiteraard gaat Universiteit Wageningen ook volgend jaar weer voor de eerste plaats. De universiteit zal het echter moeilijk krijgen, want het enthousiasme en de drang om goed te presteren wordt ieder jaar groter bij de overige kandidaten. En dat is dan ook precies de bedoeling van deze prijs: dat het hele hoger onderwijs uiteindelijk duurzamer wordt! Bekijk de volledige uitslag op de website van Morgen.

Bekijk hieronder nog een filmpje over het One-Stop-Shop Atelier van Hogeschool Utrecht:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top