skip to Main Content

Romige pompoenlasagne

Romige Pompoenlasagne

In het najaar kleuren de blaadjes geel en oranje en mijn vegetarische gerechten vaak ook. Sappige maïskolven, zoete wortelsalade en natuurlijk die onvervalste herfstklassieker: pompoen. Soms heb je geen idee wat je aanmoet met zo’n grote, onhandige kalebas, maar hij was in de bonus en dus heb je hem toch maar mee naar huis genomen…

Pompoenlasagne1 (1)

Wachten tot Halloween om hem dan uit te snijden? Niet nodig! Je maakt er gewoon deze heerlijke lasagne mee, waar je al je huisgenoten de ogen mee uitsteekt. Met dit recept kun je culinair aan de slag met je eigen bechamelsaus en je zelfgemaakte pastasaus, maar heb je weinig tijd of ingrediënten? Dan speel je lekker vals met een potje uit de supermarkt.

Ingrediënten:

 • 1 pak lasagnevellen
 • 300ml pastasaus, kant-en-klaar of
  • 300ml gezeefde tomaat
  • 2 el suiker
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 el paprikapoeder
 • 1/2 flespompoen (of 300g blokjes pompoen)
 • 1 el gehakte knoflook/knoflookpuree
 • scheutje (soja)room
 • 50g pompoenpitten
 • 1 portie bechamelsaus, kant-en-klaar of
  • 20g boter
  • 25g bloem
  • (soja)melk (ong. halve liter)
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
 • 100g geraspte (Hollandse) kaas

Pompoenlasagne2

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Kook ze gaar in weinig water en giet ze af. Pureer ze met een stamper en breng op smaak met de knoflook en de room. Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.

Voor de pastasaus:
Voor de zelfgemaakte pastasaus meng je gewoon alle ingrediënten met elkaar (verwarmen hoeft niet, want dat gebeurt in de oven).

Voor de bechamelsaus:
Smelt de boter in een pannetje voor de bechamelsaus. Voeg de bloem toe en laat deze minstens 5 minuten onder constant roeren garen in de boter (moet licht pruttelen!). Voeg dan geleidelijk zoveel melk toe totdat een dikke, romige saus ontstaat. Smelt de Parmezaan erdoor.

Schep de helft van de pastasaus helemaal onder in de schaal. Bedek dit helemaal met lasagnevellen. Dan schep je de pompoenpuree erover en weer een laagje lasagnevellen. Schep hier de tweede helft van de pastasaus over en leg er weer lasagnevellen overheen. Sluit af met de bechamelsaus, de geraspte (Hollandse) kaas en pompoenpitten. Zet het geheel tussen de 35 en 40 minuten in de oven. Prik in de lasagnebladen om te kijken of deze gaar zijn, voordat je de schaal eruit haalt.

 

Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top